Doktor Mugg

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Doktor Mugg
GenreTV-serie för barn
MedverkandeMarkoolio
Johan Petersson
Örjan Hamrin
Bengt Carlsson
Michaela de la Cour
Vanna Rosenberg
Fredde Granberg
Tobias G Kronkvist
Längd (per avsnitt)15–25 minuter
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Sändning
OriginalkanalTV4
Originalvisning20012005
StatusAvslutad
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Doktor Mugg (alternativt Dr. Mugg) var en svensk TV-serie för barn som sändes på TV4 periodvis mellan 2001 och 2005. Doktor Mugg har även ingått i barnprogrammet FF. Serien har repriserats och finns utgiven på DVD.

Trots att serien är svensk så är den dubbad. Samtliga skådespelare både spelar och gör röst till karaktärerna eftersom de endast både öppnar och stänger munnarna varje gång de talar för att sedan göra röst till respektive karaktär.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien utspelar sig i den fiktiva staden Dasseborg, och präglas av fekaliehumor och av ord med anknytningar till skatologi. Huvudpersonen Doktor Mugg spelas av artisten Markoolio. Andra viktiga rollfigurer är Kapten Filling och Walter Closett.

Doktor Mugg är klädd i svart dräkt, med en vit dödskalle som logotyp, simfenor och en toalettring runt huvudet. Han är före detta anställd forskare i Dasseborgs toafabrik (som ägs av stadens mäktigaste man Walter Closett). Doktor Mugg gör allting för att tvinga stadens medborgare att köpa hans uppfinning Pruttomobilen, en mobil toalettstol, som ingen vill köpa.

Han blir alltid stoppad av sin antagonist Kapten Filling, en intelligensbefriad och fåfäng superhjälte, som i verkligheten äger ett litet tvätteri och heter Klas Kent; en hyllning till Stålmannens alter ego Clark Kent. Klas Kent byter alltid om i torktumlaren när han ska förvandlas till Kapten Filling. Filling har en minimotorcykel, som använder när han ska ut på uppdrag.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]