Doktor Mugg

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Doktor Mugg / Dr Mugg
Genre TV-serie för barn
Medverkande Markoolio
Johan Petersson
Örjan Hamrin
Bengt Carlsson
Michaela de la Cour
Vanna Rosenberg
Fredde Granberg
Tobias G Kronkvist
Längd (per avsnitt) 15–25 minuter
Land Sverige Sverige
Språk Svenska
Sändning
Originalkanal TV4
Originalvisning 20012005
Status Avslutad
Externa länkar
Officiell webbplats

Doktor Mugg / Dr Mugg var en svensk TV-serie för barn som sändes på TV4 periodvis mellan 2001 och 2005. Doktor Mugg har även ingått i barnprogrammet FF. Serien har repriserats och finns utgiven på DVD.

Trots att serien är svensk så är den dubbad. Samtliga skådespelare både spelar och gör röst till karaktärerna eftersom de endast både öppnar och stänger munnarna varje gång dem talar för att sedan göra röst till respektive karaktär.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien utspelar sig i den fiktiva staden Dasseborg, och präglas av fekaliehumor och av ord med anknytningar till skatologi. Huvudpersonen Doktor Mugg spelas av artisten Markoolio. Andra viktiga rollfigurer är Kapten Filling och Walter Closett.

Doktor Mugg är klädd i svart dräkt, med en vit dödskalle som logotyp, simfenor och en toalettring runt huvudet. Han är före detta anställd forskare i Dasseborgs toafabrik (som ägs av stadens mäktigaste man Walter Closett). Doktor Mugg gör allting för att tvinga stadens medborgare att köpa hans uppfinning Pruttomobilen, en mobil toalettstol, som ingen vill köpa.

Han blir alltid stoppad av sin antagonist Kapten Filling, en intelligensbefriad och fåfäng superhjälte, som i verkligheten äger ett litet tvätteri och heter Klas Kent; en hyllning till Stålmannens alter ego Clark Kent.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]