Elektroniska tjänster

Från Wikipedia
(Omdirigerad från E-tjänst)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Elektroniska tjänster eller eTjänster är tjänster som produceras och konsumeras i ett elektroniskt medium. Exempel på typiska e-tjänster är Blocket, E-deklaration via SMS eller IP-telefoni via Skype.

Den allt mer spridda användningen av mobiltelefoner, handdatorer, persondatorer och Internet innebär att företeelser som t.ex. beskrivs med termen eTjänst blir allt vanligare. Med prefixet e avses att tjänsterna är elektroniska i betydelsen att de förutsätter informationsteknik (IT) som medium och utförare i samband med att de tillhandahålls. Den andra delen i termen, tjänst, avser att användningen av IT är avsett för kunder i någon form. En eTjänst förutsätter därmed att både kunden och tjänsteleverantören använder IT-system på ett sådant sätt att de inte behöver mötas ”ansikte-mot-ansikte” eller via telefon[1].

Tryckta källor[redigera | redigera wikitext]

  • Hultgren, Göran (Linköping 2007). eTjänster som social interaktion via användning av IT-system - en praktisk teori. Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, Linköpings universitet.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Utbildning[redigera | redigera wikitext]

Utbildning till utvecklare av eTjänster finns som distansutbildning 120 hp på Högskolan Dalarna.

  • Utveckling av eTjänster. [2]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Hultgren, Göran (Linköping 2007). eTjänster som social interaktion via användning av IT-system - en praktisk teori, sid 3. Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, Linköpings universitet
  2. ^ Utveckling av eTjänster, 120 hp Arkiverad 24 april 2014 hämtat från the Wayback Machine..