Empire Earth II

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Empire Earth II
Originaltitel Empire Earth II
Utvecklare Mad Doc Software
Utgivare Vivendi Universal
Genre Strategi
Perspektiv Snett ovanifrån
Antal spelare 1-10
Format Windows
Spelmotor Gamebryo
Medieformat 2 CD
Systemkrav
Pentium 4 1.5
256 MB RAM
Grafikkort på 64 MB
1,5GB hårddiskutrymme
Arbetslag
Speldesign Ian Lane Davis
Steven W. Nadeau
Spelserie
Spelserie Empire Earth
Föregångare Empire Earth
Uppföljare Empire Earth III
Distribution
Europa 29 april 2005
USA 26 april 2005
Åldersrekommendation
ESRB (T)13+
PEGI 12+
Datorspelsportalen

Empire Earth II är uppföljaren till det populära spelet Empire Earth. Spelet utvecklades av företaget Mad Doc Software i samarbete med Sierra Entertainment (idag Vivendi Universal).

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelets handling går ut på att styra ett imperium. Man har ett antal olika resurser som man skall samla på hela tiden, och även några resurser som bara finns tillgängliga under några epoker. Med de olika resursena kan man stadsadministrativa byggnader, hus, baracker för utveckling av soldater, universitet och andra byggnader. Målet varierar beroende på vilka inställningar man har, i single-playerkampanjen är målet att följa uppgifter som är utsatta för spelaren. Annars skall man ta över alla andra imperium eller bilda allians med dessa.

Nyheter[redigera | redigera wikitext]

Det finns några skillnader mellan Empire Earth II och Empire Earth. Grafiken är uppdaterad och användarinterfacet är förändrat och förenklat. Det finns även en ny tidsepok att utveckla sig till, den så kallade "Space age" (som även finns i Empire Earth: The Art of Conquest).

Sedan 2014 finns också en inofficiell patch (uppdatering) till spelet som underlättar att spela online med hjälp av gameranger och som fixar tidigare problem med svårigheter att köra spelet på Windows 8. Vilket har gjort spelet åter spelbart på nyare datorer. [1]

Spelet har under en period inte heller funnits att köpa i butiker eller online, men sedan 2013 finns spelet att köpa på gog.com. Spelet från gog.com går att patcha med den inofficiella patchen, och fungerar därför också på Windows 8, trots att det inte visas på gogs hemsida[2]

Epoker[redigera | redigera wikitext]

Expansionspaket[redigera | redigera wikitext]

Det finns också ett expansionspaket som heter "Empire Earth II: The Art of Supremacy" och släpptes året efter.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Inoficiell patch”. http://easywinclan.forummotion.com/t1636-ee2-ee2x-empire-earth-ii-unofficial-patch-1-4-2013. Läst 30 mars 2015. 
  2. ^ ”GOG.com”. http://www.gog.com/game/empire_earth_2_gold. Läst 30 mars 2015.