Extreme Championship Wrestling

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Extreme Championship Wrestling (från början Eastern Championship Wrestling) var ett professionellt wrestlingförbund i USA som fick en lojal bas av fans under 1990-talet.

Vad som gjorde ECW speciellt var att det var mycket brutalare och risktagande än något annat wrestlingförbund hade varit tidigare. ECW skapade många stjärnor genom åren, som till exempel Stone Cold Steve Austin, Rob Van Dam och The Dudley Boyz.

Delvis på grund av att ECW:s ägare, Paul Heyman, var långt ifrån en ekonom, och på grund av att ECW inte kunde hålla takten med det mycket större WWE (World Wrestling Entertainment), blev ECW till slut tvingat att säljas år 2001 till just WWE.

WWE hade då inget intresse för att ha kvar ECW, men under våren 2006 bestämde sig WWE:s styrelseordförande Vince McMahon att låta ECW återuppstå som en filial till WWE.

Under år 2008 ändrades den klassiska ECW-världstiteln till en ny mer lila-liknande titel, titeln hölls från början av Mark Henry, och har än så länge hållits av brottarna Mark Henry och Matt Hardy, den är precis som Diva-titeln en ny titel för år 2008. Showen är en lågbudgetsshow, de flesta fansen är barn och det visas mellan 1 och 3 (ibland 4) matcher varje vecka på tisdagar, ofta med ringsegment som MVP:s VIP Lounge. Många fans är sura över hur resultatet blir, påstår att det förlorat sitt coola rätta jag. ECW tävlar med TNA om bästa veckoröster, de tar toppen enligt många resultat, men måste kämpa för att behålla det. Nuvarande mästare Tommy Dreamer är den enda brottare i nuvarande ECW som vunnit titeln tidigare och dessutom har Tommy Dreamer varit i ECW från tiden då förbundet bytte namn, tills det blev uppköpt av Vince McMahon, han återvände på Pay-Per View (One Night Stand 2005) och skrev på kontrakt när förbundet blev till en TV-Show i 2006. Han har även vunnit 14 WWE-Hardcore titlar, 2 ECW-tungviktstitlar, samtliga Tag team titlar. År 2010 bestämde Vince McMahon sig att en ny show i WWE skulle komma så han bytte ut ECW och gjorde en ny som heter NXT.

Brottarna[redigera | redigera wikitext]

Domare[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

WWE.com - World Wrestling Entertainment
ECW.com - Extreme Championship Wrestling