Företagsekonomiska institutet

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Företagsekonomiska Institutet)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Företagsekonomiska institutet (FEI) är ett utbildningsföretag med huvudkontor i Stockholm. Nuvarande VD är Magnus Rolf.[1]

FEI erbjuder kurser, utbildningsprogram och Yrkeshögskoleutbildningar inom bland annat företagsekonomi, juridik, försäkringsförmedling samt fastighetsmäklare[2], och är främst inriktade till företag, förvaltning och frivilligsektorn.

FEI bedriver verksamhet i Stockholm, huvudsakligen med den egna fastigheten på Kammakargatan 10 som bas. Valda delar av kursutbudet går att läsa i Göteborg och Malmö. En stor del av kursutbudet går även att ta del av online via portalen FEI FLEX[3].

Historia[redigera | redigera wikitext]

FEI bildades 1888 som del av Sveriges kontoristförening. Inom föreningens verksamhet anordnades redan från början vidareutbildningar för medlemmarna. Oskar Sillén, professor i handel och bankväsen 1915-1933 och utsedd 1933 till Sveriges första professor i företagsekonomi, båda vid Handelshögskolan i Stockholm, var styrelseordförande för Sveriges kontoristförening 1917-1920.[4][5] Sveriges kontoristförening heter idag Föreningen Företagsekonomiska Institutet. Den är en ideell förening som är öppen för FEI:s kursdeltagare.

FEI har instiftat ett pris till Oskar Silléns minne, kallat Oskar Sillén-priset[6].

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]