Fil:Dansande ungdom.jpg

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Originalfil(1 296 × 972 pixlar, filstorlek: 512 kbyte, MIME-typ: image/jpeg)

Sammanfattning[redigera]

Dansande ungdom, av Ivar Johnsson 1937. Observatorielunden, Stockholm. Foto: PKron

Licensiering[redigera]

Sweden

Det är oklart om den här bilden omfattas av panoramafrihet.

Detta är en avbildning av ett konstverk i Sverige. Det avbildade verket är troligtvis upphovsrättsligt skyddat. 24 § Lagen om upphovsrätt säger att "konstverk får avbildas om de stadigvarande är placerade på eller vid allmän plats utomhus. Byggnader får fritt avbildas." Det har allmänt tolkats som att spridning av avbildningar som denna är tillåten.

Den 4 april 2016 meddelade dock Högsta domstolen ett beslut att § 24 inte omfattar publicering i databaser på Internet, och den 6 juli 2017 meddelade en lägre instans att länkning till avbildningar av upphovsrättsligt skyddade konstverk som tillhandahålls av Commons utgör upphovsrättsintrång. Se Commons:Freedom of panorama#Sweden för mer information.

Hur Commons möjligheter till fortsatt spridning av denna och andra avbildningar påverkas av dessa beslut analyseras för närvarande.


Att använda eller länka till denna fil kan få juridiska följder. Du är ensamt ansvarig för att försäkra dig om att du inte gör intrång på någon annans upphovsrätt. Se vidare allmänt förbehåll.

Deutsch | English | français | македонски | svenska | +/−

GNU head Tillstånd ges att kopiera, distribuera och/eller modifiera detta dokument under villkoren i GNU Free Documentation License, Version 1.2 eller senare version publicerad av Free Software Foundation, utan oföränderliga avsnitt, framsidestexter eller baksidestexter. En kopia av licensen ingår i avsnittet GNU Free Documentation License.
w:sv:Creative Commons
erkännande dela lika
Denna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk
Du är fri:
  • att dela – att kopiera, distribuera och sända verket
  • att remixa – att skapa bearbetningar
På följande villkor:
  • erkännande – Du måste ange upphovsmannen och/eller licensgivaren på det sätt de anger (men inte på ett sätt som antyder att de godkänt eller rekommenderar din använding av verket).
  • dela lika – Om du ändrar, bearbetar eller bygger vidare på verket får du endast distribuera resultatet under samma licens eller en licens som liknar denna.
Detta licenstillägg lades till till denna fil som en del av GFDL:s licensuppdatering.

Filhistorik

Klicka på ett datum/klockslag för att se filen som den såg ut då.

Datum/TidMiniatyrbildDimensionerAnvändareKommentar
nuvarande24 juli 2006 kl. 00.07Miniatyrbild för versionen från den 24 juli 2006 kl. 00.071 296 × 972 (512 kbyte)PKron~commonswikiDansande ungdom, av Ivar Johnsson 1937. Observatorielunden, Stockholm. Foto: PKron

Följande 2 sidor länkar till den här filen:

Global filanvändning

Följande andra wikier använder denna fil:

Metadata