Fishy

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Fishy
GenreRomantisk dramakomedi
RegissörMaria Blom
ProducentLars Jönsson
ManusMaria Blom
SkådespelareMy Bodell
Daniel Gustavsson
Paula McManus
FotografTrolle Davidsson
ProduktionsbolagMemfis Film AB
DistributionSvensk filmindustri
Premiär2008
Speltid75 min
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Fishy är en svensk romantisk dramakomedi från 2008 som utspelar sig i Stockholmsförorten Fisksätra. Filmtiteln anspelar på orten som kallas "Fiskis" av lokalbefolkningen, men också på "något skumt" som man skulle säga i svensk översättning. Filmen är gjord av Maria Blom som även regisserat Masjävlar och Nina Frisk.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Fishy handlar om ett ungt par som, efter nio år tillsammans i en lägenhet i förorten Fisksätra, har förlorat gnistan. Vi möter dem som två soffliggare, med chips och TV som underhållning. Danne jobbar på lager och Jonna har just fått ett tillfälligt jobb i en annan stad. Samtidigt får de en ny granne, Micka, som jobbar på ett medieföretag i centrala Stockholm och ofrivilligt har flyttat till "Fiskis". Danne börjar dras till den nya spännande grannen.

Micka är den ständigt festande singeln som drömmer om ett spännande jobb och drar hem nya killar varje natt. Danne är hemmakär och nöjd med tvåsamheten och sin anställning. Till synes har de inget gemensamt, men trots det uppstår oväntat tycke dem emellan. Stillsamt börjar förälskelsen smyga sig på dem.


Referenser[redigera | redigera wikitext]