Fraemling

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Fraemling
GenreDramadokumentär
RegissörMikel Cee Karlsson
ProducentErik Hemmendorff
SkådespelareUlf Stenberg, Arvin Kanankian, Leif Edlund
OriginalmusikHans Appelqvist
ProduktionsbolagPlattform Produktion
DistributionFilmcentrum
Premiär2019
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Fraemling är en svensk långfilmsdokumentär från 2019 av Mikel Cee Karlsson. Filmen hade premiär i huvudtävlan vid filmfestivalen CPH:DOX 26 mars 2019[1] och har sin svenska biopremiär 11 oktober 2019[2].

Handling[redigera | redigera wikitext]

Regissören Mikel Cee Karlsson arbetar med en film om och med sin bästa vän, en till synes helt vanlig tvåbarnsfar som vill berätta framför kameran om sitt dubbelliv. Desperata omständigheter har drivit honom in i en kriminell värld där skulder aldrig tycks möjliga att betala av. Situationen får till slut fatala konsekvenser och Mikel tvingas fatta avgörande beslut kring den film han arbetar med. Fraemling är en tydlig motbild till konventionella gestaltningar av våld och kriminalitet. Det är en film om nära vänskap och öronbedövande tystnad, om villkoren i en manligt kodad värld, och om den ibland så tunna linjen mellan offer och förövare.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”A Stranger” (på amerikansk engelska). CPH:DOX. https://cphdox.dk/en/programme/film/?id=1039. Läst 13 augusti 2019. [död länk]
  2. ^ ”Filmcentrum | FC BIO: FRAEMLING”. filmcentrum.se. https://filmcentrum.se/cms/fcbiofraemling. Läst 13 augusti 2019.