Göteborgs Uppfinnareförening

Från Wikipedia

Göteborgs Uppfinnareförening är en intresseförening med säte i Göteborg, bildad 1982, med syfta att ge stöd till personer som arbetar med uppfinningar. .

Styrelsen ger på ideell basis cirka 300 rådgivningstillfällen per år. Göteborgs Uppfinnareförening har under årens lopp samarbetat med skolor och företag för att utbilda och inspirera inom uppfinnande och immaterialrätt. Medlemsantalet är ganska stabilt på ca 300 medlemmar varav ca 25% är kvinnor. Föreningen har sedan 2004 haft sitt kansli och möteslokaler på Lindholmspiren, Lindholmen Science Park men flyttade i september 2017 till Gamlestadsvägen 4 HUS B 13 och har där regelbundna medlemsträffar 2 ggr/månad. GUF är nu samlokaliserad med ett flertal aktörer som alla ger utbildning och rådgivning kring innovation och entreprenörskap. Denna satsning går under namnet Yesbox. GUF:s kansli finns strax intill på Gamlestadsvägen 2 HUS B3. Föreningen firade sitt 35-årsjubileum i oktober 2017. Information och bilder från detta jubileum finns på GUF:s facebook och på www.guf.se


Föreningen firade sitt 40-årsjubileum i oktober 2022. Juni 2023 flyttar Göteborgs Uppfinnareförening till nya möteslokaler och kansli på Arkipelagen, Stora Åvägen 21 i Askim/Sisjön. Lämnar därmed Yesbox i Gamlestaden.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]