Gladius (datorspel)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Gladius är ett datorrollspel utvecklat av LucasArts. Spelet släpptes 2003 för GameCube, Playstation 2 och Xbox.


Grunder[redigera | redigera wikitext]

Gladius fungerar ungefär som schack. Du börjar med att välja vilken figur du vill vara. Romare är den svåra graden och norden är den lätta graden. När du kommer in i spelet kommer en guide att hjälpa dig med olika saker. Du flyttar din gubbe steg för steg. Olika gubbar kan ta olika långa steg beroende på vilken sorts gubbe det är.

När du börjar slåss kommer det upp en gul, röd och blå mätare och så kommer det också upp ett "A" och när A: et kommer till den röda delen så ska du trycka A. På vissa matcher så finns det upphöjningar. Om du står på dem och har en fiende under dig så kommer du att göra mer skada när du slår. När du spelar med dina gubbar så kan du hyra in fler både temporärt och permanent. Om du hyr dem temporärt så kommer de att vara billigare men kommer bara att vara med i nästa strid. Om du hyr dem permanent kommer de att vara dyrare men de kommer alltid att vara med dig. Om du är ute i strid och en av dina permanenta gubbar dör så kommer de att vara med i nästa strid, det vill säga att dina permanenta gubbar aldrig kan dö.

När du har klarat alla leagues så får du guldbägare och när du har tillräckligt många så kan du delta i stadens lokala turnering och där får du en Baged som du senare behöver för att klara championshipet i orion. Du börjar i en stad men sen kan du flytta dig till andra städer.

Affinity[redigera | redigera wikitext]

När du slåss kan du gå upp i level och då får du jobpoints. När du har tillräckligt med Jobpoints kan du välja en kraft. Så som Affinity. Det är krigarhjälp från gudarna till dig. Det finns earth, fire, water och wind. Det finns lvl 1, 2, 3 och 4. Lvl 1 är svag, lvl 2 är kraftig och lvl 3 är oerhört kraftig. Level 4 är en trollformel som skadar alla inom ett visst område. När du slåss med ett Wind Aff.(Affinity) vapen så får du Wind Aff. poäng. Det krävs 2 stycken poäng för Wind Aff. Strike 1 och 3 för nummer 2 och jag tror att det är 5 för nummer 3. Din rustning kan ge skydd mot olika Aff. attacker.