Tjalve IF Norrköping

Från Wikipedia
(Omdirigerad från GoIF Tjalve)
Hoppa till: navigering, sök
Tjalve IF Norrköping
TypIdeell förening
SätesortNorrköping
Grundad1925
http://www.tjalve.nu

Tjalve IF Norrköping är en idrottsförening i Norrköping nu verksamma inom friidrott och orientering. Föreningen grundades lördagen den 21 mars 1925 av ett antal medlemmar i KFUM:s gymnastik- och idrottsavdelning. Nuvarande . Föreningen bedriver verksamhet främst i Vrinneviskogen, på Borgsmo IP och i Stadium Arena. I försommartid arrangerar föreningen klassikern Vårruset som lockar tusentals kvinnor att springa 5 kilometer genom Norrköping. Föreningen anordnar och Grabb- och Tjejhalvan, Norrköpings Stadslopp samt NT-knatet.

Sedan 2017 är Tjalve IF Norrköping den enda kvarvarande friidrottsföreningen i Norrköping.

Namn[redigera | redigera wikitext]

På förslag till namn vid föreningens grundande 1925 var Örnen och Vale, men båda dessa namnförslag avslogs av Riksidrottsförbundet eftersom de var upptagna av andra föreningar. Det föreslag namn som sedan antogs var Gymnastik- och idrottsföreningen Tjalve. Namnet Tjalve togs från den nordiska mytologin, där Tjalve var namnet på asaguden Tors snabbfotade tjänare.

Föreningen bytte namn vid årsmötet 19 mars 2016 till Tjalve IF Norrköping från GoIF Tjalve (Gymnastik och idrottsföreningen Tjalve), då verksamheten inom gymnastik var obetydlig.

Organisation[redigera | redigera wikitext]

Föreningen består av två sektioner, friidrottsektionen och orienteringssektionen. Dessa två sektioner representeras av varsin styrelse som har till ansvar sektionsspecifika frågor. Frågor som rör föreningen, ekonomi samt andra gemensamma frågor ansvarar föreningsstyrelsen för som också är den enda juridiskt ansvariga styrelsen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]