Hästspårvägen Ramlösa Brunn–Ramlösa Bad

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hästspårvägen Ramlösa Brunn–Ramlösa Bad
Ramlösa badhus 1878.jpg
Ramlösa Hafsbadhus, spårvägens västra terminal. Gravyr av Wilhelm Meyer 1878. Hästspårvagnen syns till höger i nederkanten.
Allmänt
PlatsHelsingborg
Antal linjerRamlösa hälsobrunn – Ramlösa Hafsbadhus
Organisation
Invigd1877
Nedlagd1890
ÄgareRamlösa brunnsbolag
Tekniska fakta
LinjelängdKnappt tre kilometer
Antal spårEnkelspår
Högsta hastighetOmkring 15 km/h
Ramlösa brunnshotell, nära spårvägens östra terminal

Hästspårvägen Ramlösa Brunn–Ramlösa Bad var en kort privat hästspårväg som anlades våren 1877 i Ramlösa utanför Helsingborg. Avsikten var att transportera gäster på Ramlösa hälsobrunn till och från Ramlösa hafsbadhus, som låg i vad som numera är Sydhamnens industriområde.

Sträckan var knappt tre kilometer och åkturen tog tolv minuter. Ändhållplatsen på Ramlösa Brunn låg ett hundra meter väster om Ramlösa brunnshotell i brunnsparkens huvudallé.

Trafiken upprätthölls under säsongen sommartid under åren 1877–1890.

År 1891 invigdes Helsingsborgs andra spårtrafikanläggning i samma del av stan, nämligen den 8,2 kilometer långa 600 millimetersbanan Helsingborg-Råå-Ramlösa Järnväg, även kallad "Decauvillen", som gick mellan Söder i Helsingborg till förorterna Råå och Ramlösa. Tågen drevs där från första början med ånglok. Ett stickspår från den nord-sydgående järnvägen ledde till Ramlösa hälsobrunn samma sträckning som den som hästspårvägen hade.

Helsingborgs stads spårvägar invigdes 1903.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]