Headspin to Backspin

Från Wikipedia
Headspin to Backspin
OriginaltitelHeadspin to Backspin
GenreUnderhållning
Skapad avTor Rauden Källstigen

Jana Johansson
Jakob Elmgren
Jacob Stenman
Axel Adlercreutz
Mårten Hedlund
Per Holmquist
Ted Clemmedsson
Jacob Günter

Anders Lundman
Antal avsnittca 25
Längd (per avsnitt)28 min
Antal säsonger1
LandSverige Sverige
SpråkSvenska
Produktion
ProduktionsbolagTumlarmedia
Sändning
OriginalkanalÖppna Kanalen
Originalvisning2003
Bildformat4:3, 576i
LjudformatStereo

Headspin to Backspin var ett TV-programÖppna Kanalen i Stockholm 2003, producerat av Tumlarmedia. Programmet leddes av Tor Rauden Källstigen, Jana Johansson och Jakob Elmgren och hade premiär den 19 januari 2003. Programmet sändes varje söndag klockan 20:30 under våren 2003. De tre första programmen sändes från Öppna Kanalens studio i Medborgarhuset på Södermalm. Resterande program spelades in i en källarlokal i Skärmarbrink. All teknik sköttes av gymnasietekniker.

TV-programmets syfte var att bevaka den svenska indiepopscenen. Under programseriens gång intervjuades en rad artister strax innan sina genombrott. Livespelningar filmades i såväl TV-studio, som i artisternas egna lägenheter och replokaler. Förutom popmusik förekom även pyroteknik och framstående kortfilmsproducenter.

Tidningen Nöjesguiden refererade till Headspin to Backspin som "Ett program för unga Metropolis-besökare i randiga tröjor, som fick oss att undra hur indie det rimligtvis kan bli - ett indiepopfanzine i brusig handycamkvalitet på den enda riktigt oberoende kanalen".

Medverkande artister, urval[redigera | redigera wikitext]

Videoklipp från Headspin to Backspin[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]