Highlander III: The Sorcerer

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Highlander III: The Sorcerer
Genre Action
Regissör Andrew Morahan
Producent Claude Leger
Manus Paul Ohl
Skådespelare Christopher Lambert, Deborah Unger,
Mario Van Peebles, Makoto Iwamatsu
Originalmusik J. Peter Robinson
Produktionsbolag Transfilm, Lumiere, Fallingcloud
Distribution Dimension Films(USA/Kanada)
Premiär 1994
Speltid 99 minuter
Land Kanada, Storbritannien, Frankrike
Språk Engelska, franska, japanska
Föregångare Highlander II: The Quickening
Uppföljare Highlander: Endgame
IMDb SFDb

Highlander III: The Sorcerer är en kanadensisk/fransk/brittisk film från 1994. Filmen är den andra uppföljaren till Highlander (1986).

Handling[redigera | redigera wikitext]

Året är 1994. Efter att ha huggit huvudet av den ende odödlige som återstod, så är Connor MacLeod övertygad om att han har fått Priset - dödligheten som gör honom till en vanlig människa. Men han tror fel. Vid en arkeologisk utgrävning i Japan kliver magikern Kane upp i solljuset igen efter att ha varit levande begravd i fyrahundra år. Båda blir snart varse om att de är de enda odödliga kvar på Jorden och att bara en får överleva... Ett huvud måste falla!

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Highlander III regisserades av Andrew Morahan. Filmen hade svensk videopremiär den 5 december 1998 under titeln "Highlander: The Magician". Filmen går numera under originaltiteln "Highlander III: The Sorcerer" medan den är mera känd som "Highlander: The Final Dimension" i USA. Filmen är kronologiskt och handlingsmässigt uppföljaren till Highlander från 1986. Efter det svala mottagandet av Highlander II: The Quickening ignorerades densamma och en del av vad som sker i Highlander II motsägs följaktligen i Highlander III. Filmen har senare getts ut i en director's cut.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]