Highlander III: The Sorcerer

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Highlander III: The Sorcerer
GenreAction
RegissörAndrew Morahan
ProducentClaude Leger
ManusPaul Ohl
SkådespelareChristopher Lambert, Deborah Unger,
Mario Van Peebles, Makoto Iwamatsu
OriginalmusikJ. Peter Robinson
ProduktionsbolagTransfilm, Lumiere, Fallingcloud
DistributionDimension Films(USA/Kanada)
Premiär1994
Speltid99 minuter
LandKanada, Storbritannien, Frankrike
SpråkEngelska, franska, japanska
FöregångareHighlander II: The Quickening
UppföljareHighlander: Endgame
IMDb SFDb

Highlander III: The Sorcerer är en kanadensisk/fransk/brittisk film från 1994. Filmen är den andra uppföljaren till Highlander (1986).

Handling[redigera | redigera wikitext]

Året är 1994. Efter att ha huggit huvudet av den ende odödlige som återstod, så är Connor MacLeod övertygad om att han har fått Priset - dödligheten som gör honom till en vanlig människa. Men han tror fel. Vid en arkeologisk utgrävning i Japan kliver magikern Kane upp i solljuset igen efter att ha varit levande begravd i fyrahundra år. Båda blir snart varse om att de är de enda odödliga kvar på Jorden och att bara en får överleva... Ett huvud måste falla!

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Highlander III regisserades av Andrew Morahan. Filmen hade svensk videopremiär den 5 december 1998 under titeln "Highlander: The Magician". Filmen går numera under originaltiteln "Highlander III: The Sorcerer" medan den är mera känd som "Highlander: The Final Dimension" i USA. Filmen är kronologiskt och handlingsmässigt uppföljaren till Highlander från 1986. Efter det svala mottagandet av Highlander II: The Quickening ignorerades densamma och en del av vad som sker i Highlander II motsägs följaktligen i Highlander III. Filmen har senare getts ut i en director's cut.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]