Hiro Nakamura

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Hiro Nakamura
Heroes-rollfigur
Första framträdande Genesis
Skådespelare Masi Oka Garrett Masuda (Hiro som ung)
Anknytning
Yrke Kontorsarbetare
Information
Kön Man
Ålder 24
Föräldrar * Kaito Nakamura
 • Ishi Nakamura
Syskon * Kimiko Nakamura
Förmåga Manipulation av rumtiden

Hiro Nakamura är en rollfigur i TV-serien Heroes, spelad av Masi Oka. Hiro äger förmågan att förflytta sig i och manipulera tiden. Figuren har blivit en av de mest populära bland seriens anhängare.[källa behövs]

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Hiro Nakamura blev förälskad i Charlie Andrews, en annan individ med övermänsklig förmåga, och försökte rädda henne från att bli dödad av Sylar genom att färdas tillbaka i tiden. Han lyckades inte med detta och insåg då att hans kraft var större än hans egna ambitioner[1]. Han är en inbiten trekker, så hans förmåga att kunna förflytta sig lika snabbt som med en transportör i Star Trek är som en dröm för honom.

Tidsparadoxer och -ändringar[redigera | redigera wikitext]

Tillsammans med mötet med en framtida Hiro har nutidens Hiro mött eller skapat flera tidsparadoxer eller förändringar av tidsflödet.

 • Hiro reser med sin vän Ando till USA[2] samtidigt som Ando fortfarande var i Japan när han tidigare gjorde ett rumtidshopp till New York fem veckor in i framtiden[3]. På Andos direkta fråga om detta, så säger Hiro bara att de ändrar historien allt eftersom, vilket Ando accepterar.
 • Hiro reste 6 månader tillbaka i tiden för att rädda Charlie[4].
  • Väl tillbaka i tiden ändrade han historien igen genom att skapa en nära relation med Charlie, mest synligt genom att ett fotografi av henne vid hennes födelsedagsfirande nu också innehåller Hiro.
  • Vid ett tillfälle ringde Hiro till sig själv i Japan[1]. ** Charlie berättade för Hiro och Ando att hon hade fått en japansk parlör när hon fyllde år[5] och senare visar det sig att det är Hiro som gav den till henne[1].
 • Konstnären Isaac Mendez målar en gång en tavla som visar Hiro kämpandes med ett svärd mot ett förhistoriskt djur. Det har därför ansetts troligt att Hiro någon gång i framtiden kommer att färdas långt bak i det förflutna[6]. ( Hiro färdas inte tillbaks i tiden utan han poserar bara med svärdet mot en dinosaurie på ett museum)
 • Hiro träffar sig själv i framtiden och får reda på att Claire Bennet inte dött av Sylar.[7]

Källor[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ [a b c] Ur avsnitt 1.10 Six Months Ago
 2. ^ Ur avsnitt 1.3 One Giant Leap
 3. ^ Ur avsnitt 1.2 Don't Look Back
 4. ^ Ur avsnitten 1.8 Seven Minutes to Midnight och 1.10 Six Months Ago
 5. ^ Ur avsnitt 1.8 Seven Minutes to Midnight
 6. ^ Ur avsnitt 1.11 Fallout
 7. ^ Ur avsnitt ?