Huset vid vägens ände

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Huset vid vägens ände
GenreSkräckfilm
RegissörMartin Kjellberg, Nils Wåhlin
ManusMartin Kjellberg, Nils Wåhlin
SkådespelareMattias Ohlsson, Sandra Thóradóttir, Henrik Danielsson, David Clausson, David Weiss
Premiär2009
Speltid73min
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Huset vid vägens ände är en svensk skräckfilm från 2009.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Fyra konststuderande ungdomar hyr ett hus långt bort från civilisationen för att i lugn och ro kunna ägna sig åt sitt skapande.

I början verkar det vara en idyllisk plats för kreativitet, men snart börjar mystiska saker att inträffa. Någonting har väntat på dem.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Huset vid vägens ände började spelas in redan år 2002 och visades på Göteborgs Film Festival år 2003 i kortfilms-format. 2009 beslöt sig regissörerna Martin Kjellberg och Nils Wåhlin att göra färdigt filmen och långfilmsversionen av filmen släpptes på DVD i januari 2010. Filmen som är listad på IMDb är kortfilms-versionen vilket är varför filmen står listad som producerad 2003 och inte 2009.

Distribution[redigera | redigera wikitext]

Eventity Entertainment släppte filmen på DVD i Sverige 20 januari 2010. I Norge släpptes den av EuropaVideo den 27 januari 2010 under titeln Kjelleren. Filmen förväntas släppas under första halvåret av 2010 även i Danmark (under titeln Kælderen) och i Finland (under titeln Kellari). Filmen har även hittat distribution i Frankrike och Japan och representeras internationellt av säljsagenturen DC-Medias.