IFK Göteborg Orientering

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Orienteringsklubb i Sverige
Klubbanläggning: Brudaremossen 20 i Delsjöreservatet Skatås, Göteborg
Bildades: 4 oktober 1904
Ordförande: Jan Carlsson
IFK Göteborg Orientering


IFK Göteborg Orientering var IFK Göteborgs orienteringssektion, numer egen förening med namnet Idrottsföreningen Kamraterna Göteborg Orientering. Det blev klart 1 januari 2018.

Klubben räknas som en av världens bästa orienteringsklubbar och är känt för att den har en stark träningsmiljö i Göteborg som är bra på att utveckla löpare. Klubbens herrar vann orienteringens mest prestigefyllda stafett 10-mila 2015,2017,2018 och var tvåa 2016. Även år 2003 och 2006 har klubben varit tvåa. Damerna räknas också till de främsta och blev bland annat 10:a på Venlakavlen i Finland, damklassen på Jukolakavlen, världens största orienteringsstafett. 2017 var damerna 7:a på Tiomila i Göteborg.2018 var damerna 2:a och 10:a på Tiomila i Nynäshamn.

Sektionen bedriver sin verksamhet från en träningsanläggning i Delsjöområdets naturreservat i östra Göteborg. Området var tidigare Liseberg Camping Delsjön, men efter köp av husen så blir det en oas för orienterare. Klubben arrangerar varje år Skatås Ryggar, ett lopp i juni över fem höjdpartier i obanad terräng blandat med stigar. Klubben som tidigare varit mest känd för sin elitverksamheten har senare åren byggt upp en stor ungdomsverksamhet.

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Profiler[redigera | redigera wikitext]

Källhänvisningar[redigera | redigera wikitext]