IS Kullen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Idrottssällskapet Kullen är en orienterings- och friidrottsklubb i Höganäs.

IS Kullen är den klubb i Höganäs som bedriver orientering och friidrott. Dessutom finns verksamhet inom terränglöpning och skidåkning.

IS Kullen bildades 1942 och sysslade med friidrott de första 20 år. Därefter övergick man till orientering och löpning. Även skidåkning står på programmet, och på senare tid har friidrotten återupptagits för de yngre. Föreningen har drygt 300 medlemmar.

Klubben har tillgång till lokaler på Björkerödsgården på Kullaberg och klubbstugan i Lerbergsskogen med bl.a. samlingslokaler och bastuanläggningar samt skog och fri natur inpå knutarna.

IS Kullen har i egen regi framställt orienteringskarta och turistkarta över Kullaberg, orienteringskarta över Svedberga kulle och Lerberget, samt ett flertal lär- och skolkartor inom Höganäs kommun.

Föreningen har ett 70-tal aktiva orienterare, som deltar i träningar och tävlingar, varav en stor del ungdomar. Ungdomsverksamheten befrämjas särskilt inom klubben med bl.a. läger, nybörjarkurser och samarbete med skolorna. För mindre aktiva medlemmar och utomstående ordnas en del motionsarrangemang såsom trim- och propagandaorienteringar samt cykeltrim.

På Kullaberg ordnas i mån av snötillgång skidspår med egen scooter. Deltagande i Vasaloppet och Macia Longa i Italien är exempel på långlopp på skidor där klubbens medlemmar brukar deltaga.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]