Immortal Technique

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Immortal Technique
Immortal Technique, live.jpg
FödelsenamnFelipe Coronel
Född19 februari 1978 (40 år)
BakgrundUSA Harlem, New York
GenreHiphop
År som aktiv2001-nutid
SkivbolagViper Records
Babygrande Records
Webbplats[1][ViperRecords.com]

Immortal Technique, egentligen Felipe Coronel, är en amerikansk hiphopartist och politisk aktivist med afroperuanskt ursprung. Han växte upp i Harlem och i många av hans låtar refererar han till den ojämna kamp mot fattigdomen som dagligen bedrivs i USA:s slumområden. Han uttrycker också ett stöd för Mumia Abu-Jamal som blev känd i USA för att ha fått en dödsdom efter ett mycket tvivelaktigt rättsfall.[1][2]

Immortal Techniques politiskt laddade låttexter protesterar mot de påstådda misstagen och konspirationerna i den amerikanska statsapparaten, massmedia, religion och rättsväsendet. Trots att han ett flertal gånger erbjudits skivavtal av minst ett större skivbolag[2] har han ännu inte bundit sig till något, på grund av de konflikter som skapats angående det politiska innehållet i texterna, samt att Immortal Technique vill ha kontroll över sin egen produktion. Han äger idag skivbolaget Viper Records som han släpper sina egna verk genom.

The Cause of Death[redigera | redigera wikitext]

The Cause of Death är ett spår ifrån Revolutionary Vol. 2, av Immortal Technique. Texten är kontroversiell och handlar om att regeringen i USA visste om 11 september-attackerna och själva beställde den. I låten nämns även andra konspirationer och många andra "felsteg" ifrån kända amerikanska politiker, bland annat att rörelsen Illuminati inte bara är en konspirationsteori.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album[redigera | redigera wikitext]

Singlar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Immortal Technique Explains The Significance Of Mumia Abu Jamal”. Free Mumia Abu Jamal. 18 maj 2007. http://freemumianow.blogspot.com/2007/05/immortal-technique-explains.html. Läst 9 augusti 2008. 
  2. ^ [a b] ”Intervju med Immortal Technique”. PlayaHata.com. http://freemumianow.blogspot.com/2007/05/immortal-technique-explains.html. Läst 10 augusti 2008.