Hoppa till innehållet

Jens of Sweden

Från Wikipedia

Jens of Sweden är ett varumärke vars huvudsakliga inriktning är MP3-spelare. Företaget Jens of Sweden AB, som tidigare stod för importen, begärdes i konkurs av Jens Nylander, VD, den 21 september 2005. Detta enligt Nylander på grund av att den amerikanska återförsäljaren Outwardssound gått i konkurs samt att en av leverantörerna producerat tusentals felaktiga MP3-spelare som Jens of Sweden tvingats reparera. Numera drivs verksamheten av det nya företaget JoS AB.

Kritiker hävdar att Nylander lät bolaget gå i konkurs av skattetekniska skäl för att på så sätt kunna flytta företaget och sina pengar utomlands. Första räkenskapsåret gjorde Jens of Sweden AB en vinst på 4,2 miljoner varav 4 miljoner delades ut till moderbolaget JOS Group AG i Schweiz. I bouppteckningen som upprättades i samband med konkursen fattades tillgångar på 4 miljoner kronor.

Vid konkursen utlovade Nylander i ett pressmeddelande att det nya bolaget JoS skulle ta över ansvaret för tidigare kundförsäkringar och garantier, något som aldrig skedde.

Idag är dess officiella webbplats till salu.

År 2005 inleddes en utredning av företaget efter misstankar om tullbrott, men ärendet lades ned 2012-09-07, en osedvanligt lång utredningstid.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]