Kagetsu tōya

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Kagetsu tōya
Originaltitel 歌月十夜
År 2001
Utvecklare Type-Moon
Utgivare Type-Moon
Genre Visuell roman
Fantasy, thriller, romantik, eroge
Antal spelare 1
Format Microsoft Windows
Spelmotor NScripter
Spelserie
Föregångare Tsukihime
Distribution
JP Augusti 2001
Datorspelsportalen

Kagetsu tōya (歌月十夜? "Tio nätter under kvädenas måne") är en visuell roman som utvecklades av dōjin-gruppen Type-Moon, och släpptes i augusti 2001. Den är en uppföljare till deras tidigare spel Tsukihime.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Kagetsu Tohya består av “Twilight Grass Moon, Fairy Tale Princess”, som huvudberättelsen men med ett stort antal förgreningar, samt ett antal kortare sidoberättelser som kan låsas upp i succession efter att relaterade händelser i huvudberättelsen har lästs. Tio av dessa sidoberättelser kombineras som ”Ten Nights of Dream”.

Twilight Grass Moon, Fairy Tale Princess[redigera | redigera wikitext]

Ett år efter händelserna i Tsukihime, råkar Shiki ut för en olycka. Efter denna olycka vaknar han upp och finner sig i en dröm vari han upprepar samma dag om och om igen. Dagen har ett oändligt antal slut, men börjar alltid om igen efter var dag har mött sitt slut. Så småningom upptäcker Shiki att han måste finna Len, skaparen av drömmen, om han önskar fly.

Gameplay är exakt som i Tsukihime. Dock används ett något annorlunda system i vilket spelaren tar sig igenom var och en av Shikis ”dagar” i drömmen. Antalet valmöjligheter som spelaren ställs inför i Kagetsu Tohya är även betydligt större än i Tsukihime. Dessutom, på grund av handlingens struktur, är Kagetsu Tohyas tidslinje inte linjär som i Tsukihime, utan cirkulär; det vill säga, efter att spelaren har tagit sig igenom en ”dag” i Shikis dröm, sparas spelarens status automatiskt och spelaren måste därifrån spela om samma ”dag” igen, men med andra val. Dagarna förlöper därför inte; varje gång då spelaren har klarat en ”dag”, sparas allt som spelaren har avklarat under den dagen av datorn. Så småningom kommer spelaren fram till slutet av huvudberättelsen efter att allt som kommer före det har avklarats.

Ten Nights of Dream[redigera | redigera wikitext]

De första sju av dessa berättelser skrevs av Kinoko Nasu liksom resten av Kagetsu Tohya, medan de sista tre är bidrag av andra, I själva verket fanfiction. Det inte känt om någon av dessa berättelser ska betraktas som kanon. I själva verket, är vissa definitivt INTE kanon, såsom Imogirisou och Ciel-Sensei. Det är dock troligt att bakgrunds information ska betraktas som kanon. (Såsom Nanako-chan och Arihikos förflutna, tillsammans med förklaringar för vissa hål i berättelsen i Ciel-Sensei, såsom hur Chaos och Arcueid hamnade i Japan.)

Good luck, Ciel-sensei
Ciel undervisar resten av karaktärerna, i hennes roll som Ciel-sensei från Tsukihime. Handlingen är i huvudsak en komedi, som reflekterar på vissa delar av serien i form av frågor. Den behandlar även vissa hål i berättelsen.
A Story for the Evening
Akiha löser ett mysterium på sin internatskola. Denna berättelse är en uppföljare till hennes True Ending i Tsukihime.
Crimson Moon
En närblick på Arcueids förflutna som en True Ancestor, och hennes första ödesdigra möte med Roa. Denna berättelse utspelar sig med Roa som protagonisten och visar honom ur ett mindre antagonistiskt ljus.
Red Demon God
Shikis fader, Kiri Nanayas berättelse. Denna berättelse avslöjar mycket om Nanayafamiljen och Demonjägar-sammanslutningen som de är associerade med.
Nanako-chan SOS
Nanako (själen av The Seventh Holy Scripture) flyr från Ciel och gömmer sig hos Arihiko. Denna berättelse utspelar sig med Arihiko som protagonist och avslöjar hur han och Shiki möttes.
Imogirisou
En parodi på skräckspelet Otogirisou, med Shiki, Akiha, Hisui och Kohaku som huvudkaraktärer.
Flower of Thanatos
En erotisk scen med Shiki och antingen Hisui, Kohaku eller båda i rollerna.
Hisui-chan, Inversion Impulse!
Hisui blir vanvettig med skrattretande resultat. Baserat på Hisui’s Good Ending.
The Tohno Family Con Game
Nästan alla medverkande karaktärer spelar en utstuderad variant av tafatt för Kohakus skull.
Dawn
En fortsättning på berättelsen om flickan som blir slukad av Nrvnqsr Chaos i parken under händelserna i Tsukihime.

Andra berättelser[redigera | redigera wikitext]

Summer Festivals
Fem korta scener i vilka Shiki bjuder ut antingen Arcueid, Ciel, Akiha, Hisui eller Kohaku till sommarfestivalen.
Drinking, Dreaming Moon
Denna gömda berättelse, upplåst efter att allt annat innehåll i spelet har lästs, visar ett möte mellan Shiki och hans adoptivbroder SHIKI, där de diskuterar sitt förhållande på god fot med varandra.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]