Kategoridiskussion:Esoteriska mallar

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Detta kategorinamn ger för mig fel signaler. Esoterisk = "för de invigda" - invigda i vad ? någon hemlig del i svenska Wikipedia ?

De mallar som finns här nu (undantaget "Taxobox") är till för lite mer avancerad kodningsteknik som förvisso inte är bekant för alla Wp-redigerare men för den som vill lägga lite tid på att försöka förstå den är det inte alls omöjligt. Att de dessutom är inlagda utan ett enda ord av förklaring förstärker ju bara det avvisande intrycket från kategorinamnet och gör det omöjligt för de som inte redan är programmeringskunniga att använda dem. För mig rimmar detta illa med Wp:s syfte att hjälpa varandra att gemensamt förbättra Wp.

Jag har skapat en kategori:Programteknikmallar där jag lagt en del tekniska mallar för programmeringsändamål. Kategorinamnet säger vad det handlar om och samtliga mallar är försedda med detaljerade förklaringar av funktion och användning.

Tycker därför att mallarna i denna kategori borde 1) förses med guide ang funktion och användning och 2) därefter placeras i kategori "Programteknikmallar" --Dr Fredrik 14 juni 2006 kl.13.41 (CEST)

Se Malldiskussion:Esoterisk och Wikipedia:Bybrunnen#Mall:Esoterisk./Nicke L 14 juni 2006 kl.13.47 (CEST)