Kategoridiskussion:Kyrklig interiör

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Varför inte kalla det Kategori:Kyrkoarkitektur? /°C 17 oktober 2004 kl.00.35 (CEST)

För att tanken är att kategorin ska innehålla artiklar som är MER än arkitekturen och inte bara inventarier, tex om det kyrkliga rummet som sådant och dess dopfuntar, nattvardskalker, tavlor och skulpturer. Låter det rimligt för din del att arkitektur därmed blir för snävt liksom? Det är också mera innehållet i kyrkorna som avses. --Damast 17 oktober 2004 kl.00.44 (CEST)

Vissa av termerna i denna kategori kan även avse exteriören. Lamré 17 oktober 2004 kl.00.46 (CEST)

att begära att alla artiklar ska vara så renodlade att det till fullo ingår endast i en kategori blir nog lite väl tufft. Såg ju att just de olika kyrkoformerna är gränsfall, men är ändå så betydande för interiörern att jag valde att ta med dem, men dom går ju att lägga i en annan kategori om någon vill det... här är allting möjligt *LER* --Damast 17 oktober 2004 kl.00.51 (CEST)
Skapade just en kategori Kyrklig exteriör, med tanke på kyrkornas utseende, men inte bara arkitekturmässigt, utan med olika detaljer, kyrktuppar, entréer, konstverk m m. Hittade sedan denna diskussion. Avvaktar t v med ytterligare åtgärder, bör kanske tänka ett tag till. Xauxa 6 december 2005 kl.12.52 (CET)
Låter väl rimligt tycker jag att ha en sån kategori också, interiör och exteriör är ju ganska stor skillnad på ändå. --Damast 6 december 2005 kl.15.38 (CET)