Kategoridiskussion:Miljöaktivister

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Borde heta något annat. På många andra språk omfattar det även de som är parlamentatiskt engagerade. J 1982 (disk) 1 augusti 2012 kl. 20.26 (CEST)

Är nog inte så lätt att skilja det ena från det andra. Det är t.ex. inte ovanligt att personer först jobbar inom miljörörelsen ett antal år, och sen får de jobb som politiker, men behåller sitt miljöintresse och sin "aktivism". Exempelvis har jag kategoriserat Maria Wetterstrand som kärnkraftskritiker, alltså aktivist mot kärnkraft, även om hon har haft betalda politiska uppdrag i hela sitt liv, och alltså på sätt och vis fått betalt för att säga det hon sagt om kärnkraft. När det gäller politiker så blir det nog så att de, liksom alla andra, blir "aktivister" inom de områden som de är mest engagerade i. --Mats33 (disk) 1 augusti 2012 kl. 20.50 (CEST)
"Aktivist" låter som om man bedriver sin kamp genom att springa runt på stan sätta punka på stadsjeep, lägga sig på järnvägen när tåget kör radioaktivt avfall. För de flesta handlar det nog ändå om att debattera, föreläsa och skriva böcker. J 1982 (disk) 1 augusti 2012 kl. 20.55 (CEST)
Ska vi döpa om kategorin till "miljödebattörer" istället, för att aktivistbegreppet har kommit att få en konnotation av demonstrant? Dock finns som bekant Greenpeace-aktivister, och möjligtvis även andra personer som är kända som just aktivister. Kan vara vissa demonstranter, typ sådana som dömts i samband med demonstrationer och andra aktioner mm. Och då kan man ju även ha underkategorier som fiskedebattörer, klimatdebattörer o.s.v. --Mats33 (disk) 10 augusti 2012 kl. 11.38 (CEST)