Kategoridiskussion:Programmeringsspråk

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

jag föreslår namnändring till Programspråk. argument:

  • Wikipediaartikeln om ämnet heter Programspråk
  • Programmeringsspråk är ett långt och krångligt ord
  • minst lika vanligt som programmeringsspråk enl google.
Järnvägsjonas 23 juni 2004 kl.21.14 (CEST)
Jag är för. Dessutom finns det mycket mer i den kategorin än i den här, så det är väl bara att genomföra. --Kaj@kth.se 15 juni 2005 kl.18.43 (CEST)
Bemötande av argumenten ovan:
1) I dagsläget är programspråk omdirigerad till programmeringsspråk
2) Jag är själv inte programmeringskunnig, men är inte programmeringsspråk det ord man kan om man hört bara ett av dem? Jag känner många "datormänniskor" men hade aldrig hört talas om programspåk före den här diskussionen
3) Jag vet inte vad Google sade för ett år sen, men idag är läget:
Programspråk 40 100 träffar
Programmeringsspråk 72 200
Kaj@kth:s argument: mycket hållbart, så länge man inte kan genomföra överflyttningen från Kategori:Programspråk till Kategori:Programmeringsspråk med hjälp av en robot.
Det största argumentet för att ha kvar kategorin Kategori:Programmeringsspråk är att denna raderats och återskapats flera gånger, troligen av personer som inte känt till termen programspåk. Jag medger att jag själv är helt okunnig om den senare termen. Om man gjorde tvärtom, skulle risken för ständigt återskapande av Kategori:Programspråk vara lika stor? Jag tror inte det. /Habj 17 juni 2005 kl.15.11 (CEST)
Jag jobbar som programmerare, och i mina öron låter programspråk vanligare (men kanske också mer talspråksaktigt) än programmeringsspråk. Kan man på något sätt göra redirect från den ena kategorin till den andra, eller bara på den ena ha en text som säger titta på den andra, så skulle det lösa problemet (åt vilket håll har jag inga starka religiösa uppfattningar om). Men såvitt jag vet kan man inte länka till kategorier på annat sätt än genom att "ingå" i dem? --Kaj@kth.se 17 juni 2005 kl.16.15 (CEST)
Även om det inte löser sakfrågan om hur man ska kunna redirecta mellan kategorier, så är min åsikt denna: Den ursprungliga beteckningen, och den alenarådande fram till 1990-talet, var programmeringsspråk. Denna har sedan förenklats språkligt till programspråk de senaste 10-15 åren. Det förklarar kanske varför programmeringsspråk dominerar vid Google-sökningar. Sten A 17 juni 2005 kl.20.53 (CEST)
Det är inte fråga så mycket om att diskutera vilken kategori som ska behållas utan hur man rent tekniskt ska lösa tvetydigheten. Se diskussion på WP:FOS#I stället för redirect för kategorier. Som läget är just nu är det nästan en omönsklig uppgift att flytta alla artiklar från Kategori:Programspråk till Kategori:Programmeringsspråk, så den förändringen är inte aktuell just nu. /RaSten 17 juni 2005 kl.20.37 (CEST)
Bägga diskussionerna torde vara relevanta, även om allt inte går att genomföra just nu. /Habj 17 juni 2005 kl.20.43 (CEST)