King's Quest II: Romancing the Throne

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
King's Quest II
Originaltitel King's Quest II: Romancing the Throne
År 1985, 1987, 2002, 2009
Utvecklare Sierra On-Line
Utgivare Sierra On-Line
Genre Äventyr
Antal spelare 1
Format DOS, Macintosh, PCjr, Apple II, Apple IIGS, Amiga, Atari ST, PCjr
Datorspelsportalen

King's Quest II: Romancing the Throne är ett äventyrsspel som kom ut 1985. Spelet är det andra i King's Quest-serien, och samma spelmotor användes som till det första spelet. Historien och spelets generella design utvecklades av Roberta Williams för hennes make Ken Williams företag Sierra On-Line. Roberta var huvuddesigner för alla spel i serien, ända fram till det sista King's Quest VIII: The Mask of Eternity (1998).

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den magiska spegeln visar för kung Graham hur den vackra Valancie är fångad i ett elfenbenstorn. Graham teleporteras till världen Kolyma där han försöker få tag i de tre nycklarna som krävs för att frita Velancie från den onda häxan Hagatha.

Påskägg[redigera | redigera wikitext]

Det finns två olika påskägg, beroende på vilken version av spelet man har. Apple II versionen ger en försmak av King's Quest III, övriga visar en demo av Space Quest I.[1]

Alternativa versioner[redigera | redigera wikitext]

1990 släppte Sierra en ny version av King's Quest I med bland annat uppdaterad användargränssnitt. Planen var att även King's Quest II skulle uppdateras, men på grund av de dåliga försäljningssiffrorna för King's Quest I så slopades dessa planer.

2002 släppte AGD Interactive (då Tierra Entertainment) King's Quest II+: Romancing the Stones [2] med nya pussel, bättre grafik, tal och modernare användargränssnitt. 2009 släpptes med Vivendis tillåtelse en uppdaterad version med bland annat bättre ljud.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”King's Quest II: Romancing The Throne - King's Quest Omnipedia”. http://kingsquest.wikia.com/wiki/King%27s_Quest_II:_Romancing_The_Throne. 
  2. ^ ”AGDInteractive Studio”. http://agdinteractive.com/games/games.html.