King's Quest II: Romancing the Throne

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
King's Quest II
OriginaltitelKing's Quest II: Romancing the Throne
År1985, 1987, 2002, 2009
UtvecklareSierra On-Line
UtgivareSierra On-Line
GenreÄventyr
Antal spelare1
FormatDOS, Macintosh, Apple II, Apple IIGS, Amiga, Atari ST, PCjr
Datorspelsportalen

King's Quest II: Romancing the Throne är ett äventyrsspel som kom ut 1985. Spelet är det andra i King's Quest-serien, och samma spelmotor användes som till det första spelet. Historien och spelets generella design utvecklades av Roberta Williams för hennes make Ken Williams företag Sierra On-Line. Roberta var huvuddesigner för alla spel i serien, ända fram till King's Quest: Mask of Eternity (1998).

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den magiska spegeln visar för kung Graham hur den vackra Valanice är fångad i ett elfenbenstorn. Graham teleporteras till världen Kolyma där han försöker få tag i de tre nycklarna som krävs för att frita Valanice från den onda häxan Hagatha.

Påskägg[redigera | redigera wikitext]

Det finns två olika påskägg, beroende på vilken version av spelet man har. Det första påskägget visar ett annat Sierra-spel för spelaren. Apple II-versionen ger en försmak av King's Quest III, övriga versioner visar en demo av Space Quest I.[1]

Det andra påskägget visar Batmobilen köra genom en grotta.

Alternativa versioner[redigera | redigera wikitext]

1990 släppte Sierra en ny version av King's Quest I med bland annat uppdaterad användargränssnitt. Planen var att även King's Quest II skulle uppdateras, men på grund av de dåliga försäljningssiffrorna för King's Quest I så slopades dessa planer.

2002 släppte AGD Interactive (då Tierra Entertainment) King's Quest II+: Romancing the Stones [2] med nya pussel, bättre grafik, tal och modernare användargränssnitt. 2009 släpptes med Vivendis tillåtelse en uppdaterad version med bland annat bättre ljud.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”King's Quest II: Romancing The Throne - King's Quest Omnipedia”. http://kingsquest.wikia.com/wiki/King%27s_Quest_II:_Romancing_The_Throne. 
  2. ^ ”AGDInteractive Studio”. http://agdinteractive.com/games/games.html. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]