L.A. Noire

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
L.A. Noire
År 2011
Utvecklare Team Bondi, Rockstar Games
Utgivare Rockstar Games
Genre Tredjepersonsskjutare, Actionäventyr, Deckare
Perspektiv Tredje person
Antal spelare Singleplayer
Format Playstation 3, Xbox 360, Windows, Nintendoi Switch, Playstation 4, Xbox
Spelmotor In-house engine, Havok
Medieformat Blu-ray Disc, DVD
Arbetslag
Musik Andrew Hale
Distribution
Australien 19 maj 2011
Europa 20 maj 2011 (Playstation 3, Xbox 360)
8 november 2011 (Windows) 4 november (Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One)
Japan 7 juli 2011
USA 17 maj 2011 (Playstation 3, Xbox 360)
11 november 2011 (Windows) 4 november (Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One)
Åldersrekommendation
BBFC 18
ESRB M
PEGI 18
USK 16
Datorspelsportalen

L.A. Noire är ett spel utvecklat av det australiska spelföretaget Team Bondi. Spelet är publicerat av Rockstar Games, som tidigare bland annat utvecklat Grand Theft Auto-serien och Red Dead Redemption.

Spelet släpptes den 17 maj 2011 i USA och den 20 maj i Europa. 2017 släpptes spelet till Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelar sig 1947 i San Fransisco. Här är poliskorruption och droger vardagsmat. Cole Phelps, som spelaren styr, är en polis på LAPD som försöker att jobba sig högre upp inom sitt yrke. Phelps, som nyss anlänt till USA efter andra världskriget, är inom polisen specialist på att tvinga fram ett erkännande ur en människa, även om erkännandet innebär en lögn. Som spelare får man möjligheten att ta sig an flera kända olika fall, däribland en omgjord version av fallet om den svarta dahlian.

Spelupplägg[redigera | redigera wikitext]

Spelaren styr Cole Phelps och spelet är i tredjepersonsperspektiv, spelaren besöker brottsplatser, granskar objekt, förhör vittnen och misstänkta personer. Under spelet får Cole Phelps sällskap av någon från polisstationen där han jobbar, i vissa uppdrag måste spelaren jaga misstänkta antingen genom att köra på Los Angeles gator eller springa till fots. I förhören ställer spelaren frågor till den misstänkte och måste därefter bedöma om personen talar sanning eller ljuger. Om den misstänkte ljuger ska spelaren om möjligt bevisa detta genom att välja någon av de ledtrådar som tidigare påträffats.

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

L.A. Noire mottogs med positiva recensioner av kritiker. IGN gav 8,5 av 10 och skrev att L.A. Noire kanske inte når samma emotionella höjder som Heavy Rain, men att alla borde prova det. Konstruktörerna har haft höga ambitioner och lyckas nästan med att åstadkomma en briljant ny typ av TV-spels-berättelse.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ L.A. Noire på IGN Arkiverad 30 maj 2012 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]