Laholms Tidning

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Laholms tidning)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Laholms Tidnings lokaler

Laholms Tidning är en svensk dagstidning med sexdagarsutgivning, baserad i Laholm. Tidningens kärnområde är Laholms kommun, men den har spridning även i Halmstads och Båstads kommuner.

Upplagan är enligt TS siffrorna för 2011 cirka 2 800 exemplar/dag. Fullt betalande upplaga är cirka 2 300 exemplar. Laholms Tidning ägs sedan 1 januari 2014 av Hallandsbygdens Tidningsförening, som också är stor ägare i Norra Halland i Kungsbacka. Sedan mitten av 2001 finns Laholms tidning även som radiotidning, vilket innebär att tidningen är tillgänglig för till exempel synskadade. Tidningen finns på webben, laholmstidning.se, som e-tidning, samt som app för Ipad och Iphone.

Tidningen började komma ut 5 december 1931 och övertog då tidningen Sydhallands tidigare tryckeri. Den kom då ut varannan dag. Bonderörelsen köpte tidningen 1932. Den köpte 1943 Hallands Nyheters tidigare tryckpress. De bägge tidningarna har haft ett omfattande samarbete. Sportjournalisten och författaren Björn Hellberg har varit chefredaktör för tidningen. Ansvarig utgivare, vd och chefredaktör från 1 juli 2014 var Lars Sjögren.[1]. 2018 är Åse Höijer nyhetschef och ansvarig utgivare och Johan Krönmark VD.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ *Alrik Larsson (1990). Hallands Nyheter - En tidnings historia 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]