Lego Dino Attack

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

LEGO DINO Attack, eller DINO 2010, är en rad produkter tillverkade av Lego. DINO Attack siktade på åldersgruppen 6-12 år och lanserades i USA, Japan och Australien i juli 2005. I oktober 2005 släpptes DINO Attack i resten av länderna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Amerikanska, japanska och australiensiska versionen[redigera | redigera wikitext]

Legos officiella beskrivning av serien lyder: "År 2010 dyker märkliga mutant-dinosaurier upp och attackerar alla de större städerna i världen. Ett mäktigt team måste stoppa dem. Det består av Shadow, Digger, Specs och Viper. Men dessa underliga dinosaurier har större krafter än jordens befolkning har anat. Kommer DINO ATTACK-teamet att besegra dinosaurierna? Eller kommer världen än en gång att falla i ruiner?" . Baserat i New York måste teamet använda de mest kraftfulla fordon människan har skådat, som t.ex. T-1 Typhoon helikopter, Iron Predator pansarvagn, och Fire Hammer humvee.

Europeiska versionen[redigera | redigera wikitext]

Europeiska DINO Attack är lite olik det amerikanska originalet. Dessa produkter kallades DINO 2010 och äger rum efter de ovan nämnda händelserna, och i stället för stora vapen har produkterna änterhakar och stora burar för att fånga de enorma mutanterna. Platsen har också ändrats ifrån en ruinstad till en djup djungel. Detta förmodligen p.g.a. censurering, då den nordamerikanska versionen är mycket våldsam.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]