Hoppa till innehållet

Malldiskussion:Demoband

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Från Bybrunnen: Artiklar om demoband[redigera wikitext]

De senaste dagarna har det dykt upp många artiklar om mer eller mindre okända musikgrupper, som oftast har blivit raderade rakt av. Är det rätt att göra så? Det verkar finnas en överhängande risk att "riktiga" musikgrupper blir raderade om en admin inte hört talas om dem och misslyckas med att hitta dem på webben. För ganska länge sen föreslog jag kriteriet "skivkontrakt eller stor medial uppmärksamhet" som kriterium - se Wikipediadiskussion:Allmänintresse#Musikartister_och_liknande, och sedermera har ryktet spritts att detta skulle vara vår strikta policy. Jag tycker inte att avsaknad av skivkontrakt ska vara tillräckligt skäl för att radera en musikgruppsartikel på studs.

Vad ska vi då göra med nya skribenter som skriver artiklar om till synes ointressanta källarband? I stället för att radera deras artiklar rakt av så tycker jag att vi ska författa en mall anpassad för deras diskussionssidor. Jag ska göra ett utkast på Mall:Demoband. /TKU 28 mars 2005 kl.18.41 (CEST)

Bra initiativ. Men om mallen placeras på skribentens diskussionssida, finns då inte risken att någon administratör ändå raderar artikeln, omedveten om att frågan har ställts? Thuresson 28 mars 2005 kl.19.04 (CEST)
Jag tycker att demobandsartiklar inte ska raderas på momangen, bara märkas för radering (även om de kanske inte ska tas upp på WP:SSBR). Omedelbar radering bör vara förbehållet fula ord, sabotage och nonsensklotter. --TKU 28 mars 2005 kl.19.10 (CEST)
Vi borde kanske ha en sida där vi tar upp saker som om de stämmer på vissa kriterier ska raderas/sparas, men där vi är osäkra på om så är fallet. Förutom alla banden skulle t.ex. artiklar som ev. är hoax tas upp. När vi blivit mer säkra på "fakta i fallet" sparas eller raderas sidan utan att vi har några särskilda regler eller omröstningar. Gunnar Larsson 29 mars 2005 kl.10.14 (CEST)
bra initsiativ. Morrissey är, eller har iallafall varit, utan skivkontrakt under en lång period mitt i sin karriär. Han räknas/räknades väl alltså till en demoartist? Jag är lite osäker på när en artist ett band räknas till gruppen demoband.
Så här ser mallen ut just nu. Den borde vara lätt att använda; man skriver {{Demoband|bandnamn}} så får man resultatet:
Den som känner sig hugad kan gärna skriva om formuleringen av mallens text. --TKU 28 mars 2005 kl.19.27 (CEST)
Jag tycker inte Backstreet Boys är tillräckligt intressanta för Wikipedia :) Thuresson 28 mars 2005 kl.19.31 (CEST)

Bra initiativ, det vore bra att få ordning och reda i denna fråga. jordgubbe 29 mars 2005 kl.11.08 (CEST)

"Det är bra att du testar redigeringsfunktionen"[redigera wikitext]

Detta känns opassande. Att man skriver en artikel om en icke-relevant musikgrupp innebär inte alltid att man gör det gör att testa mjukvaran. Om det är uppenbart att någon gör det är det bättre om man använder {{test}}; om inte kommer mottagaren nog bara känna sig kränkt av felet. Glades12 (diskussion) 27 februari 2020 kl. 19.06 (CET)[svara]