Malldiskussion:Författarstub

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Vad har hänt här? "En stubbe" låter inte klokt, "bara påbörjad" betydligt bättre och förklarar vad det för sig om. Dessutom är det bra om de mallar som ingår i två överkategorier fortsätter att ha båda de symboler som signalerar detta. En författarstub hör till både litteratur och personstubar och därför bör både litteratur och personsymbolen ingå i mallen. Litterarurbilden har förnyats så man bör använda samma bild. Bild:Open book nae 02.png. De är ju inte bara där som pynt utan för att de symboliserar ngt, det bör inte förstöras såhär. Den ursprungliga mallen var både diskret och tydlig och bör återställas. Kan dock hålla med om att "utöka den gärna" är bättre än "hjälp wikipedia genom att fylla i mer" så det kan man använda. En skylt visar tydligare än en textrad att den ligger utanför artikeln i sig och är på så vis tydlig utan att vara störande. / Elinnea 10 oktober 2005 kl.17.31 (CEST)

Tack! / Elinnea 10 oktober 2005 kl.17.31 (CEST)
Jag förmodar att du syftar på min återställning av mallen. :) Jag tyckte inte heller att den såg särskilt bra ut. Mallar av den här typen bör inte stjäla uppmärksamhet från artikeltexten, de bör definitivt inte innehålla fet text. Mallen bör inte vara huvudsaken i en artikel.  Torvindus    10 oktober 2005 kl.17.43 (CEST)
Ingen fet text - inte ens när den är yttepytteliten? :-o Ojoj...
Elinnea "vad som händer" ser du på bybrunnen. Skyltar har den nackdelen att de inte går att kombinera i en artikel; detta plus det faktum att många av oss tycker att en rad text är snyggare är argumenten för att testa att byta design på stubbmallarna. På sikt bör vi väl enas om ett utseende, vad gäller textstorlek och fet/kursiv stil etc. men just nu testas några olika.
På Bybrunnen finns även en diskussion om hur många länkar som ska finnas i mallen. Det verkar vettigt att testa sig fram ett tag. "En stubbe" är ett av mina experiment och det kanske inte låter så bra, medhåll - men i så fall kanske det är vi som borde byta namn på vad de heter, till något som går att säga även till folk som inte är inne i "branschslangen"? / Habj 10 oktober 2005 kl.19.51 (CEST)
Om man vill experimentera, kan man inte göra det med nya mallar och i sandlådan eller något, om du ändrar dessa så syns det ju i alla de korta författarartiklarna. Ändra såhär kan man väl göra först när man kommit fram till ngt? Poängen med skyltmallarna är att de ska vara tydliga (man ska se att de inte är en del av artikeln) och diskreta, det är inte en text i fetstil hur liten den än är. Och som sagt, det finns en tanke bakom de båda bilderna, som bör vara kvar för att det ska vara tydligt. / Elinnea 10 oktober 2005 kl.19.59 (CEST)
Det är inte direkt så att det här är ett enstaka påhitt av mig - det är först diskuterat på Bybrunnen. Här du läst där? Jag tror det är bra att samla diskussionen där. / Habj 10 oktober 2005 kl.20.26 (CEST)