Malldiskussion:Faktamall utmärkelse

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Förklaring[redigera wikitext]

Varför bakade du in förklaringen? Det var inte speciellt bra, för annars hade man kunnat kopiera mallen till artikeln, och sedan fylla i. Nu måste man först göra det, sedan radera alla förklaringar och sedan fylla i mallen. Anna Sverige (disk) 14 september 2012 kl. 16.36 (CEST)

Bensin tänkte nog inte på det så jag har lagt in en tom mall. --NERIUM (disk) 14 september 2012 kl. 19.33 (CEST)
Tack så mycket för ändringen. Anna Sverige (disk) 14 september 2012 kl. 22.50 (CEST)
Min tanke var att man skulle kopia mallen med förklaringar in i den artikel man vill lägga till mallen i. Därefter ersätter man de fält man kan med fakta och lämnar kvar kommentarerna för de andra parametrarna. Då kan andra som redigerar artikeln se på de kvarlämnade kommentarerna vad parametrarna avser. --Bensin (diskussion) 28 juli 2017 kl. 03.32 (CEST)

Föregående/nästa[redigera wikitext]

"Föregående/Nästa togs bort för att "Det är en mall för priser, inte prisutdelningar", per redigeringskommentar. Föturom att mallens namn framförallt är ett stöd för vad den ska användas till och inte definerar ämnet för artiklen så har även priser/utmärkelser en föregående och nästkommande (mottagare). Så även den etiketten funakr till både pris och gala.--LittleGun (diskussion) 10 mars 2021 kl. 10.30 (CET)

Jag tänkte lite fel, jag tänkte att mallen funkade bra för personer som fått pris. Men även priser kan bytas ut. Von Rosens pokal har till exempel ersatts av Lennart Johanssons pokal och "The Best FIFA Football Player" har tidigare hetat både "FIFA World Player" och "FIFA Ballon d'Or". Det är kanske inte jättevanligt och går att lösa utanför mallen. Men ändå, det är inte unikt för priser att de ersätter eller ersätts.--LittleGun (diskussion) 10 mars 2021 kl. 10.43 (CET)
@LittleGun: Det är praxis att namn på mallparametrar inte har en inledande versal. Om det finns behov av att ange "nästa" och "föregående" bör parameternamnen alltså ändras från Föregående och Nästa till föregående och nästa. Beskrivningen av dessa parametrar på malldokumentationssidan bör också ses över om det nu inte är "nästa utdelning" det handlar om.
Om det är namnet på priset så kanske lämpligare parameternamn är föregående_prisnamn respektive efterföljande_prisnamn. Tydliga beskrivande parameternamn kan undvika framtida felaktig användning på grund av missförstånd om vad en viss parameter är till för. Alla läser tyvärr inte malldokumentationssidorna.
Men, det är kanske bättre att lösa det här med ändrade namn på priser, som väl ändå hör till undantagen, utanför mallen som du skrev.
--Larske (diskussion) 10 mars 2021 kl. 11.23 (CET)
Ja, och så kanske behöver får göra en ny mall för "galor". Jag tänkte att skulle kunna undvikas, men är kanske bäst.--LittleGun (diskussion) 10 mars 2021 kl. 11.46 (CET)
Jag backade, fixar en för galor så småningom. Att det kan finnas föregående och efterföljare pga konurser och spons får hanteras på annat sätt så länge. Och det görs redan också. LittleGun (diskussion) 10 mars 2021 kl. 11.52 (CET)