Malldiskussion:GeoTemplate

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Zoom och Eniro[redigera wikitext]

Finns de någon möjlighet för den som skrivit sidan att ändra zoomgraden till fem som engwiki har istället för för nuvarande åtta? Detta gör att man slipper zooma ut varje gång man går in på en koordinat i och med att de inte finns då detaljerade kartor för alla platser. Man ser platser betydligt mer tydligt om man har zoomgrad fem och sen kan man själv zooma in om man vill. Vad tror ni?

En annan sak hade ju vart om man hade kunnat lägga till Eniros karttjänst under en rubrik för Sverige i och med att dom har bäst kartor över svenska platser. //Mr Bullitt 28 februari 2009 kl. 15.38 (CET)

Om du går till Snavlunda kyrka och klickar på koordinaten i över högra hörnet, så kommer du till en sida på toolservern som bygger på den här mallen. Eniro-länken syns överst i högerspalten under rubriken Sverige, precis som du föreslår i andra stycket. För den sidan används zoom-nivån 8 hos Eniro. Är detta annorlunda på engelska Wikipedia? Kan du ange något exempel där detta uppträder? --LA2 28 februari 2009 kl. 17.58 (CET)
Jo Eniro fanns ju, de är jag som är blind. Nu såg jag också att zoomgraden är olika i olika artiklar. Typ Lilla Karlsö har nivå 8 medan Stora Karlsö har 5. Det jag menade innan var för till exempel artikeln Fårö. Klickar du på koordinaten i den artikeln (här) och sen google maps har den zoomgrad åtta och då måste man sen zooma ut för att se satellitbilden. Engwikis artikel Fårö som har exakt samma koordinater (här) har zoomgrad fem och då ser man en bättre utzoomad bild av ön. //Mr Bullitt 2 mars 2009 kl. 00.08 (CET)
Det är tillägget type:landmark som gör skillnaden. Landmark betyder, ungefär, minnesmärke, sevärdhet, av en byggnads storlek. Vi borde lägga type:landmark på alla kyrkor och runstenar och type:city på alla städer. Man kan också ange befolkningsstorleken på städer. Och man kan rentav finjustera vilken skala man vill ha. Det är möjligt att svenska och engelska Wikipedia skiljer sig åt i det fall att inget sådant tillägg har gjorts. Jag hoppas vi kan göra en satsning på att förbättra dessa angivelser under året, och komplettera fler artiklar med koordinater. Än så länge håller jag på att undersöka vilka verktyg som finns i det arbetet. Ett sådant är m:WikiMiniAtlas (popup-kartan när man klickar på de blå jordglobarna) som infördes på svenska Wikipedia för några veckor sedan, men fortfarande inte fungerar riktigt bra. Ett annat verktyg är den här sidan GeoTemplate som igår infördes på norska (bokmål och nynorsk) Wikipedia. --LA2 2 mars 2009 kl. 14.01 (CET)
Skalningen fungerar inte i svenska Eniro. Man hamnar alltid nära marken, oavsett vad som angivits för type: eller scale: Andra karttjänster fungerar bra på den punkten. /rrohdin 18 mars 2009 kl. 06.39 (CET)