Hoppa till innehållet

Malldiskussion:Koordinat

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Med denna mall skapar man en länk till en hemsida med en list av källor för kartor som är beroende på den geografiska koordinaten i mallen.

Användning[redigera wikitext]

Skriva så här:

{{Koordinat|cc|tt}}

Med:

  • cc för koordinaten i format som behövs på den angivna hemsidan. (Exempel: för 59° 55′ N och 10° 12′ Ö används 59_55_N_10_12_E)
  • tt är texten som visas i länken

Google Earth placemarks[redigera wikitext]

Jag tycker att det skulle vara väldigt bra om wikipediartiklar som syftar på fysiska platser på jorden hade en länk till en Google Earth placemark (länk) någonstans på sidan. Är det möjligt att ladda upp sådana som det är nu? Om inte kan ledningen tänkas lägga till det alternativet?

Reallyjoel 12 juli 2005 kl.22.43 (CEST)

Det finns planer på att kunna använda koordinater på Wikipedia, för tillfället sker det genom externa länkar (se mallarna Mall:Koordinat [inkl. diskussionssida] och Mall:Koordinat2). Genom att ge att antal olika alternativ blir det inte knutet till en enskild tjänst, vilket åtminstone jag ser som en fördel då Wikipedia ska vara oberoende och inte knutet till Google eller något annat företag eller organisation. Gunnar Larsson 12 juli 2005 kl.22.52 (CEST)
Kan de länkarna öppnas direkt med ett sådant program eller får man ladda ner / klippa+klistra? Reallyjoel 12 juli 2005 kl.23.24 (CEST)
Man hamnar först för en övergripande sida där man väljer karttjänst, sen är det bara att klicka på länken. Gå till någon svensk ort (t.ex. Falkenberg) och klicka på länken som står vid "läge" i tabellen så ser du hur det funkar. Gunnar Larsson 13 juli 2005 kl.08.49 (CEST)