Malldiskussion:Landsdata Norden

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Kalmarunionens flagga[redigera wikitext]

Flag of the Nordic Council 2016.svg

Kalmarunionen upphörde 1523 och dens flagga har numer ingen officiell status. Officiella symbolen på nordiska samarbetet senaste 30 åren är "Svanen" som även är nordiska rådet och nordiska ministerrådets logo. "It is the formal logo of Nordic co-operation, the Nordic Council of Ministers and the Nordic Council" http://design-en.norden.org/logos Megyeye (diskussion) 17 maj 2020 kl. 18.39 (CEST)

Ingen av symbolerna är en officiell symbol för norden idag, Kalmarunionens flagga har de facto varit en officiell flagga för norden, vilket inte kan sägas som Nordiska Rådets "flagga", då det är en symbol för Nordiska Rådet och inte norden. Jag återställde mallen som den var och la till de andra symbolerna som alternativ, då vi vanligtvis inte byter två så olika bilder utan en diskussion, om det nu inte är uppenbart att det är fel bild, eller att det är en ny flagga. Det får diskuteras om vilken symbol som ska ha företräde till denna mallen - om mallen faktiskt ens borde existera. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 17 maj 2020 kl. 18.57 (CEST)
@DenSportgladeSkåningen: Som du säger, det finns ingen officiell Nordisk flagga. Norden är ju inget land. Men, Svanen är den formella symbolen på nordiska samarbetet och inte bara Nordiska rådet/ministerrådets logo. Norden i dag, är just ett samarbete. Därför är frågan du ställer bra; borde mallan existera? Den heter Landsdata, och norden är inget land, och har ingen flagga. Kanske borde denna användas om man vill ha en neutral symbolGeneric Nordic Cross.svg, som på mallen på engelska wikipedian: https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Nordic_countriesMegyeye. Den representerar en nordisk korsflagga som nordiska länderna ju har. (diskussion) 17 maj 2020 kl. 19.20 (CEST)
@Megyeye: Nej, verkligen inte, den bilden är till för att visa ur ett neutralt sett hur en "nordisk korsflagga" är uppbyggd. Det är irrelevant att mallen heter "landsdata", det är möjligt den borde heta "flaggdata", men det är precis som på ENWP - det är alldeles för sent för att ändra namnet, vi har för många mallar. Vi har även många landsdata-mallar som inte är länder. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 17 maj 2020 kl. 19.24 (CEST)
Denna mall ska inte ha någon flagga alls. Norden har ingen flagga. --北山 Kitayama (diskussion) 17 maj 2020 kl. 19.26 (CEST)
@Kitayama: radera mallen eller sätta "flag placeholder" som "huvudflagga"? \\\D.S.Skåningen (diskussion) 17 maj 2020 kl. 19.32 (CEST)
Alternativ B: Använd Nordiska rådets flagga. Det är den bästa gemensamma symbolen för de fem länderna. Kalmarunionens flagga är - i mitt tycke - rent förkastlig att använda. Det är dessutom en rekonstruktion från 1985, på Kalmarunionens tid användes inte flaggor i modern mening, bara baner. --北山 Kitayama (diskussion) 17 maj 2020 kl. 19.36 (CEST)
Inte heller det blir "rätt", då det är en flagga för nordiska rådet och inte för norden, å andra sidan är kalmarunionens flagga heller ingen flagga för norden. Får ta detta till SFFR. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 17 maj 2020 kl. 19.57 (CEST)
Mallen används inte i en enda artikel. Det är en icke-fråga. 62 osv (diskussion) 17 maj 2020 kl. 20.01 (CEST)
Jag ser det. Samma med {{Landsdata Skandinavien}} (förutom i en artikel där jag tog bort den). Bägge kan raderas - ser att SFFR påbörjats. --北山 Kitayama (diskussion) 17 maj 2020 kl. 20.08 (CEST)

Radering[redigera wikitext]

I SFFR-diskussionen var vi flera som påpekade att detta var ett rimligt undantag från regeln att mallar inte raderas. Den har aldrig använts i artiklar utom genom en annan mall och även i äldre versioner anges den senare med sitt nuvarande utseende. Tostarpadius (diskussion) 25 maj 2020 kl. 22.48 (CEST)

Alltså, ska vi dra denna mall till SFFR en gång till? I detta forum lär vi inte nå konsensus. Stigfinnare (diskussion) 26 maj 2020 kl. 09.23 (CEST)
Tostarpadius agerande att kringgå Begäran om åtgärder och anmäla mallen till snabbradering efter att den återställts två gånger via BOÅ är ett slags redigeringskrig. /Ascilto (diskussion) 26 maj 2020 kl. 15.16 (CEST)
Det må ha varit jag som SFFR-anmälde mallen, men nu börjar detta bli löjligt. Det kanske är dags att starta en diskussion om hurvida mallar som enbart använts i mallar faktiskt kan raderas på riktigt eller inte? (med tanke på att artiklarna hämtar senaste versionen av mallen[1], så det är faktiskt inget som "förstörs" i historiken i artiklar.) \\\D.S.Skåningen (diskussion) 26 maj 2020 kl. 18.34 (CEST)
Nu är det så att senaste versionen av mallen är resultatet av redigeringskrigande som just du hindrat mig från att återställa, såvida jag inte ville ge mig in i ytterligare redigeringskrig och det vill jag alltid undvika, så det argumentet håller inte. Jag försökte återskapa mallen till den version som avsågs när Mall:Norden skapades. Du är säkert jätteduktig på sport och inom det ämnesområdet gör du nog stor nytta. Men inom ämnesområdet internationella relationer har du, till skillnad från mig, inga som helst Wikipediameriter, vad jag har kunnat se och jag bevakar detta ämnesområde ganska noga. Det finns ett antal användare som är programmatiskt emot allt nordiskt utan några redovisade rationella skäl och utan underbyggd argumentation som det är möjligt att förhålla sig till. Det verkar som om du hör till denna kategori, åtminstone när det gäller bristen på underbyggd argumentation. Jag diskuterar gärna med användare som har andra åsikter än mina, bara de har underbyggd argumentation. Jag är nöjd med att mallen är ersatt-märkt och det borde alla andra också vara. Vad jag har sett är det ingen som har som avsikt att redigeringskriga om att mallen skall användas någonstans. Så om det handlar om att göra sig löjlig skall ingen sätta sig på några höga hästar. /Ascilto (diskussion) 26 maj 2020 kl. 21.23 (CEST)