Malldiskussion:MMA-utövare

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Omarbetning av mallen[redigera wikitext]

Snygg omarbetning av mallen! Jag tycker däremot den har blivit lite otydligare gällande record-biten. Jag tycker att totala antalet matcher, totala antalet vinster, totala antalet förluster, totala antalet oavgjorda och totala antalet nc bör stå nära varandra, vilket inte är fallet i skrivande stund. Jag föreslår att alla dessa siffror står samlade direkt under "Matcher i mixed martial arts" och sedan antalet vinster och förluster via KO/TKO, submission och poäng finns uppdelat som det gör nu.

Angående parametern titlar, är tanken att bara nuvarande titlar skall anges eller ska man kunna ange tidigare titlar följt av vilket/vilka år det gällde?

Gällande viktangivelsen, går det att göra så att den angivna siffran i kg även skrivs ut i lb inom parentes? Det skulle kanske gå att få till automatiskt? I Sverige använder vi ju kg men på många andra ställen (inte minst i UFC) anges vikten i just lb.

Är omfång verkligen en korrekt översättning på reach (som jag antas åsyftas)? Jag skulle inte koppla det till "reach" om jag inte hade koll på ämnet, kanske räckvidd är bättre?

En parameter som anger vilket gym fightern tillhör kanske kan vara av intresse att ha? /-nothingman- 4 januari 2011 kl. 10.09 (CET)

Ett tillägg, det verkar som att vissa gamla parametrar inte längre fungerar (image, winko, winsubmissions osv). Jag vet att det skall gå att göra så att de fungerar även om man bytt parameternamn men vet inte riktigt hur man gör. /-nothingman- 4 januari 2011 kl. 12.11 (CET)
Vad trevligt att du gillar mallen. Jag ändrar så att totala antalet matcher, vinster och förluster står närmare varandra som du sagt. När jag byggde mallen så fanns det ingen tanke på att detta var otydligt.
I parametern "titlar" skall alla större titlar tas med, följt av årtal.
Som du själv säger så använder vi i Sverige det metriska system, jag förstår inte varför vi ska ta med lb...? UFC använder sig lb enbart för att det är amerikanskt, inte för att lb är ett standardmått inom MMA.
Jag la till "omfång" för att jag har läst och hört det i media, men nu när jag tänker efter så låter det bättre med räckvidd. Ska jag ta och ändra på det?
Nej de gamla parametrarna fungerar inte längre, men jag har ändrat i samtliga artiklar som använder sig av den gamla mallen "Mall:MMAfaktabox" så att dessa använder sig av nya parametrarna. Dock står dessa mallar kvar under namnet "MMAfaktbox". För att hitta dessa mallar så kan man gå till "Vertygslådan" till vänster och klickar på Sidor som länkar hit. // Maurizio 4 januari 2011 kl. 20.26 (CET)
Ändrade du placeringen för vinster och förluster? Ser ingen skillnad på det. Jag vet att lb inte är ett standardmått för MMA men jag tror att väldigt många (speciellt de som följer UFC) förknippar de olika viktklasserna med vikten i lb och därför skulle det underlätta för läsaren om även denna information finns tillgänglig i artiklarna. /-nothingman- 5 januari 2011 kl. 09.32 (CET)
Jag har fixat placeringen för vinster och förluster nu, ser det bättre ut nu? La till ett fält som automatisk lägger in procent för vinster/förluster (mallen Mall:Procent fixade jag också :D). Jag var tvungen att skapa konverteringsmallar först, innan jag kunde börja redigera den här mallen. Mall:Kg till lb och Mall:M till ft in är klara och nu har jag lagt in dessa mallar i MMA-utövare. Värt att tänka på är att man måste skriva in längden med punkttecken (.), inte decimalkomma (,) för att logaritmerna ska fungera. {{Kg till lb|2.2}} → 2,2 kilogram (5 lb). {{Kg till lb|2,2}} (notera decimalkommat) ger en syntaxfel → 2,2 kilogram (5 lb). Samma regler gäller för mallen "M till ft in". Ska försöka ändra på de artiklar som använder sig av denna mall nu, men hittar du en artikel som ser knasig ut så är det bara att ändra. Tycker du att jag ska lägga in konverteringsmallen i parametern räckvidd? Med eller utan wikilänk på enheternas förkortning (1 kg (2 lb)/(1 kg (2 lb))? // Maurizio 8 januari 2011 kl. 05.38 (CET)

Du lägger verkligen ner mycket tid på det här, det uppskattas! Jag är dock fortfarande inte riktigt nöjd med placeringen av vinster/förluster, kan vara jag som är otydlig. I skrivande stund får man först upp en rad som innehåller totalt antal matcher, antal NC och antal oavgjorda matcher. Längre ner i mallen finns sedan det som egentligen är av intresse, nämligen antalet förluster och vinter. Jag tycker att denna placering är förvirrande, varför gruppera ihop totala antal matcher, NC och oavgjorda på ett ställe och resten på ett annat? Jag föreslår följande:

Totalt: 44
Vinster: 18
Förluster: 21
Oavgjorda: 2
NC: 3
-------------------------------------
Vinst 	Utgång 	Förlust
41% 	18 	Totalt 	21 	48%
4 	KO/TKO 	5
6 	Submission 	7
8 	Poäng/övrigt 	9

På så vis får man ett klart samband över de resultat som blivit i matcherna och man kan även se hur de har slutat. Uppgiften om vinster/förluster är visserligen med två gånger men det ser jag inte som ett problem, viktigare då att man får en bra överblick över fighterns karriär. För konsekvensens skull kanske det är bra att konvertera räckvidden också, men jag tycker inte det är lika viktigt som vikten. /-nothingman- 8 januari 2011 kl. 16.15 (CET)

Anledningen till att jag har byggt mallen på det viset är för att spara på utrymme. Jag förstod hur du menade och testade att bygga mallen som du sa (gick igenom ett antal olika placeringar för dessa parametrar) men det blev inte bra med radbrytningar.

Förslag: Jag tycker personligen att förslag 1 är bäst. Jag har testat det på mallen och det blir bra. De som är insatta i MMA och UFC är bekanta med resultat i formen av vinst-förlust-oavgjorda-nc. För man över musen på förkortningarna så får man vad de betyder/står för.

 • 1. Förkortningar
Totalt: 44 V: 18 F: 21 O: 2 NC: 3

 • 2. Förkortningar med färg och 120% på texten "totalt"
Totalt: 44 V: 18 F: 21 O: 2 NC: 3

 • 3. 120% på texten "totalt"
Totalt: 44 Vinster: 18
Förluster: 21
Oavgjorda: 2
NC: 3

Glömde säga att jag har lagt till nya parametrar. |nationalitet= → flagga vid namnet (över bilden). |omfång= ändras till |räckvidd=. |team= → lagets namn // Maurizio 8 januari 2011 kl. 20.56 (CET)

Jag skulle fortfarande föredra att alla listades under varandra som i mitt förslag. Av dina förslag tycker jag att det första ser bäst ut även om det innehåller förkortningar. Vad händer med mallens bredd om det införs? Blir den oförändrad? /-nothingman- 9 januari 2011 kl. 12.48 (CET)

Förslag[redigera wikitext]

Går det att ändra i mallen så att information om antalet matcher som slutat i oavgjort en NC inte syns om ingenting fyllts i där eller om det står en nolla där? Det är ändå relativt ovanligt med matcher med den utgången och långt ifrån alla fighters har varit med om det, för dessa känns det onödigt att ha med detta i mallen. I anslutning till detta skulle jag vilja (om det är möjligt) att parametrarna:

vinstko   = 
förlustko  = 
vinstsub   = 
förlustsub  = 
vinstpoäng  = 
förlustpoäng =

automatiskt fylls i med en nolla i visningsläget om ingen information fyllts i om dessa. När någon av dessa fält är tomma i artiklarna känns det som att någon information saknas när detta inte alltid är fallet. /-nothingman- 8 februari 2011 kl. 12.28 (CET)

Jag ska försöka fixa så att "No contest" försinner om man inte fyller i en siffra.
- Artikeln bör inte ha med ifyllda siffror på dessa parametrar. Om man skapar en ny artikel och enbart hittar hur många matcher utövaren har vunnit och fyller i den informationen så kommer det ju automatiskt stå att han/hon har 0 i förluster, KO, submission, poäng osv, trots att han/hon kanske har förlorar fem matcher i submission... Om man inte har några siffror på t.ex. hur många KO-förluster en utövare har, så ska det inte stå nåt i parametern heller (hoppas du förstår vad jag menar).
- Om man inte fyller i några siffror alls för matchstatistik så kommer hela fältet (under rubriken "Matcher i Mixed martial arts") att försvinna. Om man automatiskt lägger till siffror så kommer den här biten också att visas och det är onödigt för en MMA-utövare som inte har deltagit i några matcher ännu.
- Procentsatsen för vinster och förluster kommer inte att fungera om man har med automatiskt ifyllda siffror. // Maurizio 6 mars 2011 kl. 18.25 (CET)
Om man inte hittar statistik över både vinster och förluster bör man i min mening inte fylla i något av fälten, men du har en poäng i att det är problematisk att automatiskt fylla i nollor. Jag köper det. Men varför inte även ta bort oavgjorda om parametern är tom eller om det står en nolla? /-nothingman- 6 mars 2011 kl. 18.32 (CET)

Vikt och längd[redigera wikitext]

Varför har vi överhuvudtaget de amerikanska längd- och viktmåtten med i artikeln? /Natox 6 mars 2011 kl. 16.37 (CET)

Jag vet inte alls, men kan tänka mig att viktklasserna alltid anges i amerikanska mått, och att det därför då blir lättare att jämföra? Om inte, antar jag att det är av slentrian när mallen översattes till svenska. I så fall, ta bort. /Grillo 6 mars 2011 kl. 16.45 (CET)
Det är helt medvetet, se diskussioner här ovan. /-nothingman- 6 mars 2011 kl. 16.50 (CET)
Som nothingman redan nämnt så är det medvetet, läs det fjärde och femte inlägget under rubriken "Omarbetning av mallen" // Maurizio 6 mars 2011 kl. 18.34 (CET)

Vikt och klotter[redigera wikitext]

Det är svårt att veta om ändringar i vikten är klotter eller om de uppdaterar den till det senaste rapporterade värdet när det saknas källor (exempel 1, 2). Ska vi ha som riktlinje att om en ändring görs utan att ange en källa så kan man återställa till det senaste källbelagda värdet eller ta bort om det saknas med redigeringskommentaren att källa behövs för viktangivelser? Ainali diskussionbidrag 25 juli 2020 kl. 10.01 (CEST)

Jag upptäckte att det finns en delvis relevant (och lång) lång diskussion om mallen för Infoxbox fotomodell. I denna diskussionen tas även boxning och viktklasser upp och det noteras att vikten mellan matcherna varierar stort och är möjligtvis ointressant. Det som är intressant är matchvikten. Med det som grund skulle man kunna säga att den senaste invägningen är den som är relevant, och den borde också vara möjlig att hitta en källa för. Ainali diskussionbidrag 25 juli 2020 kl. 10.15 (CEST)