Malldiskussion:NowCommons

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Hej, jag översatte texten från tyska Wikipedia, var snäll och kolla om jag har stavat rätt! Det gäller alla mina bidrag om Wikimedia Commons. Nordelch 8 januari 2005 kl.16.40 (CET)


På engelska wikipedia används mallen "NowCommons" på ett helt annat sätt vilket kan vara förvirrande för många användare. På engelska wikipedia används den endast för att markera att bilden även finns på wikimedia commons, och inte alls att den behövs raderas.

Detta innebär ju mycket mera jobb på svenska wikipedia, eftersom man här även är tvungen att korrigera alla länkar till bilden, eftersom den ju är anmäld för radering, och mallen rekomenderar att man därför ändrar länkarna.

Jag tycker det är lite tvivelaktigt om en person som vill använda en bild på en annan wikipedia och därför laddar upp bilden på wikimedia commons, även ska vara tvungen att ändra länkar på en wikipedia där han egentligen inte är aktiv.

--Fred Chess 23 augusti 2005 kl.11.43 (CEST)

Det sista förstår jag inte, jag har använt den här mallen i alla möjliga språkversioner av Wikipedia utan att bry mig ett dugg om att ändra länkar. För det andra ska du inte ändra en mall med svensk text till en mall på ett utländskt språk. Thuresson 26 augusti 2005 kl.11.06 (CEST)
Tyvärr fick jag en reprimand på tyska wikipedia för att inte ändrat länkar, och en till för att jag inte formaterar uppladningsinfon korrekt (se min diskussions sida där). Jag har ju egentligen inget intresse av den wikipedian, eller om bilden raderas från den -- jag har bara velat markera bilder som en tjänst för dem som är aktiva där.
Som NowCommons ser ut nu, står det ju "var god ändra länkar innan mallen sätts på".
Fred Chess 27 augusti 2005 kl.10.18 (CEST)
Finns det nån egentlig anledning till att ha kvar bilden på svenska Wikipedia om den finns på Commons? Låter mer som resursslöseri... /Grillo 27 augusti 2005 kl.13.50 (CEST)
Det är en bra poäng, men det verkar som att alla wikipedior verkar göra annorlunda och är ovilliga att ändra sig. Läs gärna diskussionen på en:Category_talk:NowCommons, och notera att katalogen en:Category:NowCommons har minst 2000 bilder. --Fred Chess 27 augusti 2005 kl.14.42 (CEST)
Läste diskussionen, och den gjorde mig ännu mer övertygad om att en wp är helt för byråkratiserad och att vi inte bör sträva efter att gå i deras fotspår ang. allt... /Grillo 27 augusti 2005 kl.21.14 (CEST)
Instämmer med Fred Chess. Det bästa är väl om mallen ser ut som den på en wp, så att användare inte är tvungna (även om det givetvis vore bra) att ändra i alla länkar samtidigt som man märker mallen. Detta bör ju ändå alltid kontrolleras av den adminstratör som raderar bilden. /Slartibartfast 28 augusti 2005 kl.18.12 (CEST)

Kategorier[redigera wikitext]

Varför hamnar Bilder med NowCommons taggen som saknar namn-parameter i kategorin NCS? /Lokal_Profil 25 september 2006 kl. 01.52 (CEST)[svara]

Om man inte anger någon parameter, så länkar mallen till commonssidan med samma bildnamn. --Boɛvie 25 september 2006 kl. 02.00 (CEST)[svara]
Ok, det forklarar saken. Men varfor ar det den installningen? Vad fyller da NCS for funktion (utover att fortydliga att man inte bara glomt parametern). Om en oerfaren anvandare lagt till en NC tag men glomt fylla i parameter sa betyder inte det automatiskt att det ar NCS. /Lokal_Profil 25 september 2006 kl. 12.31 (CEST)[svara]