Malldiskussion:Susning

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Sidor som bör raderas Den här artikeln har varit nominerad till sidor som bör raderas. Det beslutades att artikelen skulle raderas.

Och varför en mall istället för en vanlig extern länk? // E23 27 oktober 2005 kl.13.57 (CEST)

Sorry, Rudolf, men den här mallen är väl inte nödvändig?  Torvindus    27 oktober 2005 kl.14.04 (CEST)
Tyvärr så tycker jag inte något vidare bra om denhär mallen. Okej att vi länkar till wikipedias systerprojekt när de kan ha en intressant artikel, text eller mediasamling som kan vara relevant för ämnet. Däremot så verkar det konstigt att vi länkar till dels NE, som tar betalt för sin information, och dels till Susning som idag har en begränsad aktivitet i jämförelse med wikipedia. Om susning har en bra artikel i ämnet så tycker jag absolut att den skall ligga som en exern länk istället. //Laserpekare » 1 november 2005 kl.16.39 (CET)
Jag håller med. /Феникс 1 november 2005 kl.16.57 (CET)
Hur går vi vidare? Laserpekare » 1 november 2005 kl.21.59 (CET)
Förslagsvis genom att kontakta mallens skapare, Användare:Rudolf 1922, se hans åsikt i frågan, sen kanske ta upp det hela på WP:SSBR? /Grillo 1 november 2005 kl.22.06 (CET)
Eller genom att ifrågasätta mallens användande på diskussionssidan till de artiklar som innehåller mallen, och om ingen bra motivering inkommer plocka bort den från artiklarna? / Habj 4 november 2005 kl.19.21 (CET)
Jag tycker att vi ska ta bort denna mall av två anledningar.
  • Susning är kass(redigering blockerad, mindre sidor än WP, dålig kvalitet)
  • Många av NEs artiklar kostar pengar vilket gör att länken bara leder till någon text som säger att man ska betala.
--Super-Simon(the one and only) 2005-11-12 kl.12:37:57 (CET)

En vanlig extern länk kräver mer arbete. Här kan man skriva in ett ord och det är klart. Susning innehåller gratisinfo, och det är info på svenska vilket är betydligt bättre än den helt ointressanta info man får från wikipedias andra språkversioner. I praktiken är det ju endast engelska wp som används som infokälla. // Rudolf 12 november 2005 kl.13,08 (CET)

(Flyttade Rudolfs svar för att behålla kronologiken) En en extern länk kräver inte mycket mer arbete än den här mallen, och är dessutom tydligare. Den här är otydlig och föreslår att det "kanske" finns info, men det verkar osäkert. En ren länk är bättre i sådana fall (tills den dör). Dessutom har mallen vissa tekniska begränsningar, främst för uppslagsord som består av två ord (där det blir fel). På engelska har ett linknande ärende diskuterats och där verkar man ha kommit överens om att "lådlänkar" bara ska användas till Wikimediaprojekten. Andra wikisar och webbsajter ska ha vanliga länkar i punktform. Se vidare en:Template talk:Wikitravel, det samma gällde Star Trek-wikin "Memoryalpha". Jag föreslår att man gör om den här i samma stil som Mall:Imdb, dvs så det bara ser ut som en vanlig länk. Vill man länka till NE kan de ha en separat mall, typ Mall:NE-länk. Väsk 12 november 2005 kl.13:43 (CET)

Kanske Blocket eller Ebay säljer produkter relaterade till uppslagsordet?

Det verkar alltså som att alla utom skaparen är kritiska till denna mall. Bör detta då kanske tas upp på SSBR? Som jag ser det är detta en viktig principfråga, huruvida vi skall ha mallar till icke-wikimedia sajter som tar betalt (som t.ex. NE). Detta är självfallet ett extremt exempel, men om denna finns kvar kanske vi i framtiden även får se sådana här mallar. //Laserpekare » 21 november 2005 kl.00.28 (CET)

Susning är ju stängd och visst är det tusentals av oss som inte bara läser enwiki utan tyska, franska, spanska, norska, danska osv osv. Napoli 16 februari 2006 kl.03.19 (CET)