Malldiskussion:Svensk herrfotbollsklubb

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Senast i allsvenskan[redigera wikitext]

Varför togs (({{{senast}}}) bort eller varför är ({{{senastettan}}}) kvar? --RomanNose 12 februari 2006 kl.18.02 (CET)

Sorry, fel av mig. Fixat nu. Jsdo1980 13 februari 2006 kl.23.23 (CET)
OK snyggt jobbat. Jag placerade dock "senast" efter antalet säsonger för att markera att de hänger ihop. Många har tidigare bara uppdaterat "antal" och då ofta innan serien spelats, men det är önskvärt att siffrorna överensstämmer med Allsvenska maratontabellen. --RomanNose 14 februari 2006 kl.09.23 (CET)

Ny version[redigera wikitext]

Gjort en ny version av mallen baserad på den existerande mall:Lagfakta, vilken kan ses i min sandlåda. Den är lite mindre färgglad än den existerande, men det finns ju de som gillar det med. Har försökt få med lite färg genom "medaljerna" och kanske den gröna planen vid hemmaarena, men tvekar lite om att ha den. Kom gärna med synpunkter, här eller på min diskussionssida. Om nån kan fixa den där retliga fotbolskit-mallen, hade det varit bra. Den funkar ju i Firefox, men inte i Explorer. / Jsdo1980 1 januari 2007 kl. 02.43 (CET)

Att den är mindre färggrann tycker jag bara är bra. Mallarna ska vara så lika varandra som möjligt. Skulle inte mall:lagfakta kunna användas för klubbar från alla länder? Möjligen behövs parametrar för maratonplacering, ligatitlar och cuptitlar läggas till. De borde vara intressanta även för klubbar i andra länder än Sverige. /82.212.68.183 1 januari 2007 kl. 12.57 (CET)

En tredje dress?[redigera wikitext]

Finns det något intresse att försöka få med tredje-dressen i info-rutan?

Det kräver troligen en ny mall istället för MALL:Svensk herrfotbollklubb som inforutan nu bygger på. Jag hackade ihop en mall som heter "Svensk herrfotbollsklubb 3kit" just för detta test-ändamål.

Ni kan se ett exempel på hur det skulle kunna se ut här [[1]]. Den svenska mallen skulle kanske dessutom behöva bli lite mer lik den engelska mallen?

Med vänlig hälsning Nil-ber61 11 augusti 2007 kl. 15.08 (CEST)

Kan väl börja med att säga att det är jag som är upphovsman till den nuvarande versionen av mallen. Plats för reservdressen kan nog göras, men man måste tänka på att det kanske gör mallen något bred för användare som har mindre skärmupplösningar. Så jag vet inte om det kan rekommenderas. Någon ny mall ska inte behövas eftersom det går att lägga in information så att den tredje dressen bara dyker upp om det finns någon. Detta har jag nu gjort, så du kan testa att lägga till en tredje dress om du vill. Vad gäller dina övriga synpunkter så är den nuvarande mallen redan baserad på den internationella klubbmallen, men med tillägg för svensk information som "Allsvenska säsonger" och dylikt, så jag förstår inte vad som skulle behöva göras mer likt. -- [ JIESDEO ] B D 11 augusti 2007 kl. 15.41 (CEST)

Lägg till nya saker[redigera wikitext]

Lägg till sportchef och VD i den här mallen! DIEXEL 4 maj 2009 kl. 15.41 (CEST)

Pågående säsong[redigera wikitext]

Lägg till PÅGÅENDE SÄSONG i den här mallen! Exempelvis så finns det artiklar för varje säsong för vissa allsvenska klubbar som AIK och Djurgården och jag vet inte hur det är med resterande klubbar men det finns ett par stycken i alla fall... Cje 22 april 2012 kl. 17.19 (CEST)

Håller med. Lägg gärna till. Den som kan. Impromptu (disk) 18 maj 2012 kl. 14.03 (CEST)

Smeknamn[redigera wikitext]

Många klubbar har smeknamn. Det borde finnas en rad för det i mallen. Boot Blues (diskussion) 13 oktober 2015 kl. 01.25 (CEST)

Jag stöder detta förslag. --Mango från yttre rymden (diskussion) 20 juli 2020 kl. 15.25 (CEST)

Nedlagd/upphörd[redigera wikitext]

Någon med mallkunskap torde kanske kunna lägga in "nedlagd/upphörd" eller något liknande på en bra plats i mallen. Klubbar kan ju läggas ner eller upphöra, lika väl som att grundas (se t. ex. Lysekils FF). Riggwelter (diskussion) 28 maj 2016 kl. 19.05 (CEST)

Fullständigt namn[redigera wikitext]

En av de sakerna som saknas. Jag vet inte hur man lägger till sådant, så överlåter det till någon kunnig. \\\D.S.Skåningen (diskussion) 26 maj 2017 kl. 16.28 (CEST)

@DenSportgladeSkåningen:  Fixat, använd parametern | fullständigtnamn = . Frisko (dis.) (bid.) 26 maj 2017 kl. 17.03 (CEST)
Detta är dock inte inlagt i dokumentationen. Och exempelkoden skiljer sig från exempelmallen. Är exempelmallen uppdaterad men inte resten? Eller gäller parametern namn fortfarande och blir automatiskt till fullständigtnamn? Förvirrande. --Mango från yttre rymden (diskussion) 20 juli 2020 kl. 15.25 (CEST)

Så särskilda mallar mellan damer och herrar? Slå ihop?[redigera wikitext]

Är det verkligen nödvändigt att ha separata mallar för herrklubbar och damklubbar? Såvitt jag vet är det bara de två högsta ligadivisionerna som finns i mallarna som skiljer, samt delvis Svenska Cupen, men det är ju samma namn för bägge (Wikiartiklarnas definitioner och uppdelning av SC stämmer inte längre, om de nu någonsin gjorde det). Finns det inte plats att ha med alla 5-6 etiketter och parametrar i en och samma? De kan ju heta typ säsherrallsv, säsdamallsv, säsherrettan och säsdamettan. Eller kanske säsallsvherr, säsallsvdam, säsettanherr och säsettandam. Det hade ju förenklat och förbättrat enhetligheten och underhållet. --Mango från yttre rymden (diskussion) 20 juli 2020 kl. 15.25 (CEST)

Finns även {{Lagfakta}} och {{Infobox fotbollsklubb}}. --Fredde 20 juli 2020 kl. 23.49 (CEST)
@Mango från yttre rymden:. Mitt förslag är märkning {{Wikipediamuseum}} av båda två. Jag ser inget behov av att använda någon av dem istället för {{Infobox fotbollsklubb}}, som hittills använts på nästan 500 sidor, eller {{Lagfakta}} (som används på flera tusen). Då kan man vid behov arbeta vidare med en mall som göra större nytta. Lokala specialmallar är sällan särskilt praktiska.--Paracel63 (diskussion) 21 juli 2020 kl. 18.45 (CEST)
@Fredde 99, Paracel63: Där ser man. Kände inte till dessa. Jag har bara tittat på koden i en handfull artiklar om fotbollsklubbar, men alla dem har använt "Svensk dam/herrfotbollsklubb", bl a den utmärkta artikeln om Malmö FF. Det fattas parametrar om VD, sportchef, assisterande tränare, säsongsmeriter, supportar och nuvarande säsong i den allmänna fotbollsklubbmallen jämfört med denna vad jag kan se. Fast säsongsmeriter går kanske att lägga till på samma sätt som nu med ytterligare en mn-rad och sedan bara wikilänka en del av texten. Och det borde väl inte vara så svårt att föra över resten. Arenakapacitet kan ju vara en del av hemmaarena så som exemplet visar.
Jag vågar varken säga bu eller bä till detta just nu. Känns som jag rört om i grytan på ett sätt jag inte riktigt hade för avsikt. Några blir kanske upprörda att se sitt verk gå om intet ;) Men samtidigt är det väl inte så dumt att baka ihop allt i samma sport. Det som förloras är ju i så fall specifika mallparametrar för svenska ligadivisioner, men det skulle ju kunna täckas upp med god dokumentation för hur det ska anges. Kommer museimärkta mallar att fortsätta fungera? --Mango från yttre rymden (diskussion) 23 juli 2020 kl. 22.44 (CEST)
Museimärkta mallar kommer att fungera, så länge ingen raderar själva mallen. Däremot innebär "museimärkning" att man rekommenderar att använda en annan, länkad mall istället.
Min tanke var att en mall som kan användas för många idrotter/sporter blir lättare att utveckla. Väldigt specifik information behövs inte alltid i mallen (som ju ska ge en översikt över en idrottsklubb), men det finns plats för ytterligare ett antal parametrar. Den här mallen, liksom de flesta faktamallar på svwp, är baserad på {{faktamall}}, och där ligger ett praktiskt tak för antal parametrar någonstans runt 70-75.
Exempel på hur mer generella mallar kan vara lättare och mer effektiva är {{faktamall idrottare}}, istället för en mängd specialmallar för varje idrottartyp.--Paracel63 (diskussion) 25 juli 2020 kl. 01.05 (CEST)