Malldiskussion:Svenska fosterländska sånger

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

en:Template:Swedish patriotic songs. Den fjättrade ankan 17 mars 2005 kl.23.21 (CET)

Behövs den här typen av mall? Det är ju egentligen bara ett sätt att smälla upp en kategori stort i alla artiklarna. / Habj 15 juli 2005 kl.16.37 (CEST)

Det är snyggare och roligare än en kategori. Vi har 1000-tals sådana mallar där egentligen en kategori skulle duga. --ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 15 juli 2005 kl.16.39 (CEST)
För ett tag sen såg jag en artikel med fem (5) olika liknande mallar i, då sades det att detta var en kvarleva från tiden innan kategorierna fanns...
Snygg är en smaksak. Den tar en massa plats, och låter påskina att just de här och inga andra är svenska patriotiska sånger. För den som är ny är det inte direkt lätt att förstå att {{mallnamn}} i en artikel betyder att innehållet i denna del av artikeln kan redigeras på Mall:Mallnamn. Kategorierna är mycket mera användarvänliga. Om kategorierna har för undanskymd plats, låt oss puffa för att få ett användargränssnitt som framhäver dem mer. / Habj 15 juli 2005 kl.16.47 (CEST)
Instämmer. Denna sammanställning tar mycket plats och är "plottrig" eftersom den har en massa oregelbundet formaterade texter. Den blir helt ohanterlig om man utökar den med den stora mängd av andra sånger i samma kategori (vilket rätteligen skulle göras).
Funktionen att visa läsaren till andra sånger i samma kategori löses enklare, tydligare och med mindre platsbehov med befintliga länken till Kategorin "Fosterländska sånger" eller en artikel i ämnet som i sin tur kan lista dessa sånger på ett strukturerat sätt (i undergrupper, efter skapare, användning o.s.v). (Jag skriver gärna en sådan artikel)
Föreslår att den snarast kan tas bort från samtliga artiklar i kategorin. Behövs omröstning för detta ?--Dr Fredrik Haeffner 6 april 2006 kl.08.12 (CEST)
Jag instämmer i och för sig med ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ att en sådan här mall är snyggare än en vanlig kategorilänk. Samtidigt inser jag problematiken med mallar som kan tänkas växa i princip hur mycket som helst eftersom sakinnehållet inte har några absoluta begränsningar. Jag kan därför med viss tvekan tänka mig att man raderar sådana mallar, men anser att man bör ha kvar mallar med "fixerat" innehåll (t ex av typen "Sveriges landskap", "rikskanslerer i kejsartyskland", "Sveriges domkyrkor" och liknande man kan tänka sig - exemplen är konstruerade på fri hand). Detta dels eftersom mallarna ger en snabbare överskådlighet än kategorin eftersom man inte måste klicka sig till en ny sida, dels eftersom mallarna kan vara "kompletta" innan alla artiklar är skrivna medan en kategori bara kan innehålla sådant som verkligen är skrivet. /FredrikT 6 april 2006 kl.08.57 (CEST)
Har fixat så att de sånger som nämns i mallen nu finns i kategorin. Något samordnat åtminstonde. Groff (disk) 25 mars 2012 kl. 23.01 (CEST)[svara]