Malldiskussion:SvensktPorträttArkiv

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hjälp![redigera wikitext]

Hej! Finns här någon med bättre koll på hur man fixar med teknikaliteten att få artikelobjektet att länka till motsvarande objekt på Svenskt Porträttarkiv? Allt gott! Atippa1 (diskussion) 23 juni 2022 kl. 02.18 (CEST)[svara]

@Atippa1: Om du nöjer dig med att det fungerar för de 94 procent av Wikidataobjekten som har ett värde på egenskapen Svenskt porträttarkiv (P4819) kan du skriva så här i mallanropet:
  1. {{SvensktPorträttArkiv|{{#property:P4819}}}} Detta fungerar dock inte för de 6 procent av Wikidataobjekten som har mer än ett värde på egenskapen Svenskt porträttarkiv (P4819). Då kan man med följande kod välja ett av de angivna värdena och hoppas att det ger ett bra resultat:
  2. {{SvensktPorträttArkiv|{{#invoke:Wikidata2|formatStatements|property=P4819|enbarten=ja|noref=ja}}}}
Metod 1 fungerar alltså till exempel i artikeln Arne Borg men inte i artikel Anders Sandrew efter som det där finns så mycket som sex olika värden för egenskapen Svenskt porträttarkiv (P4819), se här. Metod 2 fungerar även i detta fall om man accepterar att länka till SPA med det första av flera angivna värden.
Istället för att ange något av ovanstående i varje mallanrop skulle mallen kunna byggas om så att den accepterar att man utelämnar den namnlösa parametern och att den då själv gör anropet enligt alternativ 2 ovan.
Problemet att välja bland flera angivna värden kvarstår dock. Det skulle också gå att returnera länkar till SPA för alla värden på egenskapen Svenskt porträttarkiv (P4819), men det kräver lite mer mallkod.
-- Larske (diskussion) 23 juni 2022 kl. 03.02 (CEST)[svara]