Malldiskussion:TV-kanal

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Sättet som denna mall används på är inte bra. Den följer inte WP:GP alls; perspektivet är snarare mycket svenskt snarare än globalt. Det borde tydligare framgå på varje sida som använder mallen att de angivna tillgänglighetsområdena beskriver metoder i Sverige på vilka sätt kanalen kan emottas. Om kanalen kan tas emot även i andra länder (vilket t.ex. är fallet med TV3 och TV6 i Finland) bör också det markeras upp. / Per Lundberg diskussion 16 maj 2009 kl. 19.52 (CEST)

Jag tror jag lägger till global-mallen i den här mallen, så lyfts detta problem upp på samtliga sidor som använder den. På något sätt skulle man då vilja filtrera/markera de sidor som har städats upp i detta avseende... hmm, inte helt enkelt detta. / Per Lundberg diskussion 16 maj 2009 kl. 19.55 (CEST)
Som ett exempel på en mall som känns mer GP:ig kan nämnas den engelska en:Template:Infobox Broadcasting network. / Per Lundberg diskussion 16 maj 2009 kl. 20.50 (CEST)
se Diskussion:Pervyj Kanal

Jag tog bort globalt mallen. Lös problemet på ett bättre sätt. //Sertion disk.|Bidrag 4 juni 2009 kl. 18.04 (CEST)

Döljbara property?[redigera wikitext]

@Väsk: Här har lagts in en mängd property-kodning (Wikidata-kopplingar) i mallen. Detta leder till konstigheter som denna = en källhänvisning till tjeckiskspråkiga Wikipedia. Kan vi få en möjlighet att dölja sådana konstigheter i mallen vore det toppen. Property är nog bra i teorin (och ofta i praktiken), men utan möjlighet att stänga av konstiga referenser (Wikidata är fullt av referenser till andra Wikipedia-versioner) leder det här till problem. Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 13 maj 2017 kl. 15.24 (CEST)

Hej igen! Nu ser jag att detta löste det aktuella problemet. Men det var inte helt lätt att se, eftersom parametern inte ens används i faktarutan i artikeln. Idealiskt kunde property-inläggningar i faktamallar kombineras med en information om att problem typ ovanstående kan lösas genom att man lägger in egna data (med eller utan not) i parametern… I {{TV-kanal}} finns just nu ingen information om hur vi man kan hantera "osynliga" delar av mallen (när den visas i artikeln). Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 13 maj 2017 kl. 16.05 (CEST)
En fördel med att hänvisningar till andra Wikipedior är att de kan hittas och förbättras. Jag brukar lägga till riktiga källhänvisningar på Wikidata, men man kan också ersätta dem med lokal info som du gjorde. Ett alternativ är att inte visa sådana källhänvisningar. Jag uppdaterar malldokumentationen någon gång de närmaste dagarna så det blir tydligare. Väsk 13 maj 2017 kl. 17.31 (CEST)
Facebook like thumb.pngGillar Tack!--Paracel63 (diskussion) 16 maj 2017 kl. 23.09 (CEST)