Malldiskussion:Trebokstavsförgrening

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Sidor som bör raderas Den här artikeln har varit nominerad till sidor som bör raderas. Det beslutades att artikeln skulle (konsensus saknas. Se vidare diskussionen.


...Jag ser att det står på en:Template:3CC "This page expands a three-character combination which might be any or all of: an abbreviation, an acronym, an initialism, a word in English, or a word in another language.", och det måste kunna gå att motsvara den formuleringen på något sätt, även utan att använda ordet "handlägga". Den enda tänkbara översättningarna jag får är "utvidga, expandera", nog måste det väl finnas något annat ord? /DCP 6 maj 2006 kl.15.06 (CEST)

Är "beskriva" den rätta översättningen? Ingen här förstår nog vad som menas med "Denna sida utvidgar en kombination med......". /DCP 6 maj 2006 kl.15.11 (CEST)


I mallar är det extra viktigt att texten är så ändamålsenlig, enkel och kort som möjlig. Däremot behöver den inte alls vara en trogen översättning. Den viktigaste informationen är rimligen att detta är en gaffelsida. /Mimarob 7 maj 2006 kl.20.59 (CEST)

I så fall bör den här flyttas till {{TLAdisambig}}. Översättningen bör vara så trogen som möjligt, annars blir det syftningsfel. Det som är en egenhet för sidor som beskriver en viss typ av initialförkortningar är att de även kan skrivas som tabeller om det är nödvändigt och att de ofta innehåller massvis med röda länkar. Så att det står "en förgreningssida för" är missvisande, man får intrycket att det är en förgreningssida för en mall och inte en sida i huvudnamnrymden./DCP 7 maj 2006 kl.21.14 (CEST)
Jag hänger inte riktigt med i ditt resonemang. Syftningsfel? Förgreningssida för mall? Jag såg denna mall användas på den alldeles vanliga förgreningssidan för ESO, och jag har redigerat den utifrån hur den används där. Av ditt svar ovan börjar jag ana att den är avsedd för andra sammanhang, och då faller mitt resonemang. Ändra tillbaka till en formulering som du tycker är rättvisande, och länka gärna till ett exempel på en sida där du tycker att mallen används rätt, så kanske min pollett trillar ner. mvh / Mimarob 7 maj 2006 kl.22.13 (CEST)
Formuleringen "Detta är en förgreningssida för en kombination med tre tecken" är ju inte direkt begriplig, borde vara "Denna sida beträffande en trebokstavig kombination är en förgreningssida". En udda sak är att sidor som beskriver initialförkortningar ofta innehåller många röda länkar, till exempel ACS. Den innehåller få förklaringar till förkortningarna och kan sorteras efter röda länkar (har valt att reducera för att exemplet inte ska ta upp för mycket plats):
ACS är en förkortning som står för många olika saker:
 1. Affiliated Computer Services
 2. American Camellia Society
 3. American Chemical Society
 4. American College of Sofia
 5. Assumption College Sriracha
 6. Asynchronous Communications Server. Vilket är en modemserver eller gateway för asynkron kommunikation
 7. AudioCarStereo — Extern länk: www.audiocarstereo.it/
 8. Auditing & Consulting Services — Extern länk: www.acs.nl/
 1. Academic Computing Services
 2. Adolescent Counseling Services
 3. Advanced Computer Solution
 4. Advanced Computing Systems, hemligt superdatorprojekt hos IBM1960-talet
 5. Agency Computer Systems
 6. Alcohol Countermeasure Systems
 7. Alaska Communications Systems — Extern länk: www.acsalaska.com/msib21/
 8. Alaska Computer Society
 9. America Cable Systems — Extern länk: www.afcweb.com/acs/index.html
Man kan även lägga in externa länkar bredvid förkortningarna eftersom antalet röda länkar är så många men personen kanske ändå vill kunna få tag på information om ämnet. Självfallet kan det sorteras upp i tabeller också, med någon kolumn såsom "Extern länk". /DCP 8 maj 2006 kl.16.46 (CEST)

Har flyttat trebokstavsförkortning till TLAdisambig, något lättare att skriva än det långa "trebokstavsförkortning". DCP 8 maj 2006 kl.20.19 (CEST)

Radering av mall:trebokstavsförgrening[redigera wikitext]

Hej! Resultaten av blev radering av mallen trebokstavsförgrening och det kommer att resultera i hundratals fler substubbar när mallen är borta eftersom jag lagt dit mallen just för att komma förbi 256-strecket. Skulle ni kunna vänta 2 dygn innan du raderar mallen så jag hinner att se de nya resultaten på korta sidor så skulle jag vara tacksam. NERIUM 29 april 2009 kl. 20.29 (CEST)