Mariebergsbadet

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Mariebergsbadet som ligger i Varamon, Motala, är ett bad med tempererade bassänger. På området ligger även stugbyn Wetternbyn. Badet består av 1 st 50 metersbassäng, 2 mindre barnbassänger och en plaskdamm för de allra minsta. Det finns även tillgång till olika sorters klätterställningar samt en el-bilbana.

Badet drevs tidigare av Folkets Hus o Park i Motala, men 2008 bestämdes att Motala Triathlon Club (MTC) och Motala Simsällskap (MSS) skulle ta över driften med visst sponsorstöd från Lithoteknik i Motala. Badet fick då namnet LiTHObadet. Från och med 2014 gäller namnet Motalabadet - fortfarande med MTC och MSS som ansvariga för aktiviteterna vid badet..

Badet har stort behov att renoveras, och när vattenpumpen gick sönder i slutet av sommaren 2017 investerade man inte i en ny, utan man bestämde sig för att stänga badet.[1]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Forsberg, Daniel; Lundborg, Emma (1 augusti 2017). ”Motalabadet tvingas stänga redan i dag”. Sveriges Radio. https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=6748448. Läst 17 juli 2018. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]