MediaWiki:Blockiptext

Från Wikipedia
Med detta formulär kan administratörer blockera IP-adresser eller registrerade användare från att kunna redigera på Wikipedia. Blockeringar bör utföras med eftertanke; se Wikipedia:Blockeringar. Detaljerade instruktioner hur fälten fylls i finns i hjälptexten på mediawiki.

Ange den IP-adress eller det användarnamn som ska blockeras. I det senare fallet blockeras även användarens IP-adress automatiskt. Man kan även ange serier av IP-adresser; se tabell med IP-intervall eller Help:Range blocks på MediaWiki.

Ange hur länge blockeringen skall gälla, antingen med menyn eller till exempel som "15 minutes" "1 hour", "24 hours", " 1 week", "3 months". Det går även att ange en absolut tidpunkt då blockeringen ska upphöra, exempelvis "2024-04-27" Syntaxen följer GNU standardformat.

Beskriv alltid anledningen till blockeringen. Denna kommer att visas i loggen över blockeringar, samt i ett meddelande till den avstängde som även upplyser om vem som utfärdade blockeringen.

Det finns en logg över blockeringar, en äldre logg över blockeringar och en lista över IP-adresser och användarnamn som för tillfället är blockerade.