Hoppa till innehållet

Mike Harmon

Från Wikipedia
Mike Harmon
Född24 januari 1958 (66 år)
Medborgare iUSA
SysselsättningNascar-teamägare
Webbplatsmikeharmonracing.com/
Redigera Wikidata

Michael "Mike" Joseph Harmon, född 24 januari 1958, är en amerikansk professionell stockcarförare. Han tävlar 2019 på deltid i Nascar Xfinity-serien och kör Chevrolet Camaro nummer 17 och 74 för Mike Harmon Racing (MHR) och deltid i NASCAR Gander Outdoors Truck Series och kör Silverado 74 för MHR. Tidigare körde han i NASCAR Slim Jim All Pro Series och slutade som åtta 1997.

Krasch i Bristol[redigera | redigera wikitext]

Harmon är känd för en incident på Bristol Motor Speedway i augusti 2002. Han tränade i sin bil nummer 44 när han kraschade in i porten till banan i kurva 2. Eftersom porten var felaktigt säkrad när Harmons bil kraschade, så öppnades den och bilen körde därefter in i en betongvägg. Kraschen var så våldsam att bilen delades i två delar. Resterna av fordonet blev sedan påkörda av Johnny Sauter, men lyckligtvis den halvan av bilen som Harmon inte satt i och han kunde gå därifrån oskadd.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Smith, Marty (August 22, 2002). ”Harmon Walks Away after Spectacular Crash”. Harmon Walks Away after Spectacular Crash. NASCAR. http://www.nascar.com/2002/news/headlines/bg/08/22/mharmon_crash/index.html.