Mossbylund

Hotell Mossbylund

Mossbylund är ett fyrstjärnigt hotell beläget vid Mossbystrand tre kilometer öster om Abbekås mellan Ystad och Trelleborg i Skurups kommun.

Mossbylund byggdes under 1800-talet och var då en bondgård. I slutet av 1980-talet byggdes gården om först till lägenhetshotell och senare även för konferenser.

Lokalerna och byggnaderna berättar om platsens historia med namn som Stallet, Båthuset, Logen och Vagnstallet. Hotellrummen har i sin tur fått namn från såväl skepp som seglat utanför sydkusten som korna som betat på fälten.

Hotell Mossbylund utökade 2013 sin verksamhet med 18 nya hotellrum samt två stora konferenssalar. Byggnaden går under namnet Ladan och erbjuder moderna rum med bibehållen känsla av det lokala, lantliga och mysiga. I Ladan finner man också Hotell Mossbylunds nya avkopplande spa Brunnen som erbjuder behandlingar, inomhuspool, utomhusbad med mera.

Under 2020 invigs hotellets senaste tillbyggnad som är i form av en silo. Denna kommer innehålla både hotellrum och konferensanläggning.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]