Nippon Ichi Software

Från Wikipedia
Nippon Ichi Software, Inc.
株式会社日本一ソフトウェア
TypKabushiki kaisha
HuvudkontorJapan Gifu prefektur, Japan
NyckelpersonerSouhei Niikawa (president)
BranschDatorspel
ProdukterDisgaea
Antal anställda138 heltid och 27 deltid (2013)[1]
Historik
GrundatSeptember 1991
Tidigare namnPrism Kikaku Ltd.
Struktur
DotterbolagNIS America, Inc.
Prisma System Corporation
ToOeuf STUDIO
Shishikui-ya Co., Ltd.
Dion Entertainment Ltd.
Övrigt
WebbplatsJapan
Nordamerika
Europa

Nippon Ichi Software, Inc. (株式会社日本一ソフトウェア Kabushiki kaisha Nippon Ichi Sofutowea?) är ett japanskt företag baserat i Gifu prefektur, som utvecklar och ger ut datorspel. Företaget grundades i september 1991, och bytte 1993 namn till Prism Kikaku Ltd.; de bytte tillbaka till Nippon Ichi Software år 1995. De är mest kända för att ha utvecklat strategispelserien Disgaea.

"Nippon ichi" betyder "Japans bästa" eller "Japans nummer ett" på japanska; företagsnamnet förkortas därför ibland till "N1".

NIS America[redigera | redigera wikitext]

Nippon Ichi Software har flera dotterbolag, däribland NIS America, Inc. som är baserat i Santa Ana, Kalifornien i USA. De lokaliserar och ger ut japanska datorspel, både Nippon Ichis egna och andra utvecklares, för den nordamerikanska och europeiska marknaden.

De hade till en början främst givit ut japanska datorrollspel, men i slutet av april 2015 tillkännagav de att de skulle börja fokusera på visuella romaner; detta på grund av framgångarna med de två första spelen i visuell roman-serien Danganronpa, som NIS America gav ut i Nordamerika och Europa år 2014.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]