Pär Gustafsson

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Pär Joakim Gustafsson född 1983, svensk politiker (folkpartist) från Göteborg.

Pär är uppvuxen i göteborgsförorten Angered och har studerat vid Göteborgs Universitet. Han jobbar idag som politisk sekreterare på kommunstyrelsen i Göteborg för Liberalerna och är 2:e vice ordförande i stadsdelsnämnden SDN Örgryte-Härlanda.

Han valdes år 2007 till ordförande för folkpartiet liberalernas studentförbund Liberala studenter, ordförandeposten lämnade han i december 2010. Dessförinnan var han klubbordförande i Göteborg och distriktsombudsman för LUF Väst samt valkoordinator på Lufs förbundskansli i valrörelsen 2006.

I valet 2010 kandiderade han till riksdagen för Folkpartiet på plats 5 i Göteborg. Han drev frågor som högre utbildning, HBT-frågor samt villkor för unga på arbetsmarknaden. Pär har tidigare varit ersättare i SDN Gunnared och ledamot i Utbildningsnämnden. Efter valet 2010 tog han plats som ledamot i SDN Örgryte-Härlanda.

Pär är kunnig på sociala medier och håller regelbundet föreläsningar om hur man kan använda olika kanaler för att föra diskussion och samtal på webben.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Företrädare:
Peter Giesecke
Ordförande i Liberala studenter
2007–2010
Efterträdare:
Christina Englén

Källor[redigera | redigera wikitext]

Litteratur[redigera | redigera wikitext]