PC för Alla

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

PC för Alla är Sveriges största och mest lästa datortidning som ges ut av IDG, ett dotterbolag till International Data Group i Boston, USA. Den har funnits i nuvarande tappning sedan april 1997, då den bildades genom en sammanslagning av tidningarna PC Aktiv och Windows World. PC Aktiv var i sin tur en sammanslagning av multimediatidningen CDXpress och speltidningen Attack. Tidningen kommer ut 12 gånger per år i cirka 63 000 exemplar per nummer. Tidningen har en räckvidd på 250 000 läsare per nummer. Chefredaktör är Fredrik Agrén. PC för Alla hade tidigare ett eget forum på sin webbplats men efter att de tog över ansvaret av IDG:s tjänst Eforum under 2010 försvann deras eget forum.

Den 31 mars 2011 tog de över Mikrodatorns webbplats och bytte namn på den till PC för Alla Extreme.

Tidningens affärsidé är att vara Sveriges största oberoende källa till köpråd och kunskap inom IT – allt presenterat komplett, tillgängligt och begripligt.

Denna tidning riktar sig mot såväl mindre kunniga datoranvändare som mer avancerade. De har tester och artiklar. Från början medföljde en CD-skiva med varje nummer men sedan 2010 får enbart prenumeranter skivan. Tidningen är uppbyggd i en rad olika sektioner, exempelvis nyheter, produkttester, krönikor och mer allmänna artiklar. Produkttesterna riktar sig mot alla elektronik-prylar som kan tänkas använda. Särskilt populära områden är digitalkameror, skärmar, datorer och många andra tillbehör.

Lösenordsbytardagen[redigera | redigera wikitext]

PC för Alla har instiftat "lösenordsbytardagen", som äger rum den 20 januari varje år. Den skall påminna alla om att en gång om året gå igenom och byta ut sina lösenord.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]